Zimonjić i Nestor odbranili titulu u Monte Karlu

MONTE KARLO, 18. aprila 2010. (Beta) - Srpsko-kanadski dubl Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su teniski turnir u Monte Karlu pošto su im Maheš Bupati iz Indije i Maks Mirni iz Belorusije predali finalni meč.

Meč je prekinut posle 44 minuta igre pri vođstvu Zimonjića i Nestora od 1:0 u setovima (6:3) i 2:0 u gemovima. Razlog je bila povreda Bupatijeve desne noge.

"Monte Karlo je definitivno jedan od najlepših turnira, sa mnogo tradicije. Sjajne me uspomene vežu za ovaj turnir. Ovde sam 2004. godine osvojio prvu Masters titulu. Poseban je osećaj kada igram ovde i zato mi je drago što smo odbranili titulu", rekao je Zimonić.

Srpski Dejvis kup reprezentativac je u Monte Karlu već bio šampion, a ove godine se i četvrti put okitio titulom sa tog turnira.

"Naravno da nismo želeli da do trofeja dođemo na ovaj način, zbog povrede Maheša. Ali ceo turnir smo igrali dobro. Lepo se osećam zato što znam da sam barem jedan turnir osvojio više puta nego Danijel", našalio se Zimonjić, koji je osvojio 35. titulu u karijeri.

Nestor mu je pomogao na 19 turnira. Ukupno je Kanađanin rođen u Zemunu osvojio 67 titula.

Srpsko-kanadski par tako je osvojio 19. zajedničku titulu, koja im je donela i zaradu od 133.500 evra i 1.000 ATP poena. Ranije ove sezone Zimonjić i Nestor su pobedili i na turnirima u Sidneju i Roterdamu.

Zimonjić je ukupno osvojio 35 trofeja u karijeri.

Titulu šampina u singlu, šesti put uzastopce, u Monte Karlu je osvojio Rafael Nadal, koji je u finalu savladao Fernanda Verdaska sa ubedljivih 2:0 (6:0, 6:1).

Pogledajte još