OTVORENO PISMO! Zekić Bujoševiću: Znam zašto ste utišali ton Vesiću...

Zekić u otvorenom pismu pita Bujoševića u skladu sa kojim pravilnikom ili, možda, po čijem nalogu je smanjio ton jednom od gostiju za čak dva decibela, što je, kaže, nakon niza prigovora gledalaca REM-u, proverila i ustanovila Služba za nadzor i analizu tog tela, te potvrdila da su tačni navodi da je režija tokom emisije smanjivala zvuk dok je Goran Vesić pokušavao da govori.

- Sigurna sam da će se i gledaoci složiti da se ovako nešto nikada nije dogodilo na Javnom servisu, koji je pravljenjem ove namerne tehničke, tonske, a ustvari duboko političke greške, izrazito favorizovao predstavnika bivše vlasti Dragana Đilasa, kome je dopušteno da govori i debatuje, dok je predstavnik vladajuće koalicije, ovakvim igranjem sa zvukom, pokušan da bude predstavljen kao neko ko je nepristojan, ko dobacuje i kibicuje sa strane - navodi Zekić.

Ona kaže da je REM dobio niz prigovora gledalaca i tokom prikazivanja emisije Upitnik, kao i dan po emitovanju, koji nisu mogli jasno da čuju šta govori jedan od učesnika debate, Goran Vesić, predstavnik liste „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“.

- Malo je reći da je zgranutost osnovni razlog za ovo pismo, pošto osećaj koji imam, zbog činjenice da ste se, usred kampanje, u režiji, bezočno poigravali tonom, daleko prevazilazi zgranutost. Više je reč o zgroženosti, pogotovo što je to urađeno uoči predizborne ćutnje - ističe Zekić.

Podseća da Javni servis ima zakonom jasno propisane obaveze kada je reč o predstavljanju lista i kandidata, te stoga pita Bujoševića - šta je, igrajući se reglerima i utišavajući jednog od učesnika debate, hteo da uradi?, pogotovo što, sve vreme kampanje, Radio Televizija Srbije ništa slično nije radila.

- Boško Obradović je imao priliku da bez stišavanja, ne samo glasno da kaže, nego i glasno da pljune svoje političke opononente. Nikola Sandulović je, bez smanjivanja zvuka, mogao da poruči kako je Aleksandar Vučić kukavica, i da mu uz to i preti. Dragan Đilas je, uz pun ton, naglas mogao da se obračunava i sa Aleksandrom Vučićem i sa Goranom Vesićem. Jedino je Vesić bio utišan - navela je ona u pismu.

- S kojim pravom ste gledaocima, Srbiji, ukinuli pravo da saznaju, i čuju, sve? - pita Zekić.

Izvor: Tanjug
Foto: RTS Upitnik - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još