OTVORENO PISMO! Zekić Bujoševiću: Znam zašto ste utišali ton Vesiću…

Zekić u otvorenom pismu pita Bujoševića u skladu sa kojim pravilnikom ili, možda, po čijem nalogu je smanjio ton jednom od gostiju za čak dva decibela, što je, kaže, nakon niza prigovora gledalaca REM-u, proverila i ustanovila Služba za nadzor i analizu tog tela, te potvrdila da su tačni navodi da je režija tokom emisije smanjivala zvuk dok je Goran Vesić pokušavao da govori.

Sigurna sam da će se i gledaoci složiti da se ovako nešto nikada nije dogodilo na Javnom servisu, koji je pravljenjem ove namerne tehničke, tonske, a ustvari duboko političke greške, izrazito favorizovao predstavnika bivše vlasti Dragana Đilasa, kome je dopušteno da govori i debatuje, dok je predstavnik vladajuće koalicije, ovakvim igranjem sa zvukom, pokušan da bude predstavljen kao neko ko je nepristojan, ko dobacuje i kibicuje sa strane – navodi Zekić.

Ona kaže da je REM dobio niz prigovora gledalaca i tokom prikazivanja emisije Upitnik, kao i dan po emitovanju, koji nisu mogli jasno da čuju šta govori jedan od učesnika debate, Goran Vesić, predstavnik liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

Malo je reći da je zgranutost osnovni razlog za ovo pismo, pošto osećaj koji imam, zbog činjenice da ste se, usred kampanje, u režiji, bezočno poigravali tonom, daleko prevazilazi zgranutost. Više je reč o zgroženosti, pogotovo što je to urađeno uoči predizborne ćutnje – ističe Zekić.

Podseća da Javni servis ima zakonom jasno propisane obaveze kada je reč o predstavljanju lista i kandidata, te stoga pita Bujoševića – šta je, igrajući se reglerima i utišavajući jednog od učesnika debate, hteo da uradi?, pogotovo što, sve vreme kampanje, Radio Televizija Srbije ništa slično nije radila.

Boško Obradović je imao priliku da bez stišavanja, ne samo glasno da kaže, nego i glasno da pljune svoje političke opononente. Nikola Sandulović je, bez smanjivanja zvuka, mogao da poruči kako je Aleksandar Vučić kukavica, i da mu uz to i preti. Dragan Đilas je, uz pun ton, naglas mogao da se obračunava i sa Aleksandrom Vučićem i sa Goranom Vesićem. Jedino je Vesić bio utišan – navela je ona u pismu.

S kojim pravom ste gledaocima, Srbiji, ukinuli pravo da saznaju, i čuju, sve? – pita Zekić.

Izvor: Tanjug
Foto: RTS Upitnik – Zvanični kanal – YouTube/PrintScreen

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.