Poraz Milana u Đenovi, Palermo osvojio bod na Sardiniji

BEOGRAD, 18. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Sampdorije pobedili su na svom terenu Milan sa 2:1 u utakmici 34. kola italijanskog prvenstva i probili se na četvrto mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Milan je bolje počeo utakmicu i poveo u 20. minutu pogotkom Marka Borijela. U 53. minutu Milan je ostao bez isključenog Danijelea Bonere, koji je napravio penal, a siguran sa "bele tačke" bio je Antonio Kasano.

Domaćin je do veoma važne pobede došao u poslednjem minutu pogotkom Đanpaola Pacinija, koji je glavom zatresao mrežu golmana Dide.

Ekipa Palerma pala je na peto mesto nakon remija 2:2 protiv Kaljarija na Sardiniji.

Domaća ekipa imala je dva pogotka prednosti a strelci su bili Andrea Kosu u 28. i Žeda u 87. minutu. Ipak, Palermo je odigrao furiozno u završnici utakmice i pogocima Fabricija Mikolija u 88. i Abela Ernandeza u četvrtom minutu nadoknade osigurao bod.

Fudbaleri Fiorentine izgubili su u Bergamu od Atalante sa 2:1 i umanjili šanse za plasman u evropska takmičenja sledeće sezone.

Atalanta je povela pogotkom Fereire Pinta u šestom minutu, a na 2:0 povisio je Simone Tiriboki u 68. minutu. Poraz Fiorentine ublažio je Rikardo Montolivo u 75. minutu.

Ekipa Napolija pobedila je u gostima Bari sa 2:1 i preuzela od Juventusa šesto mesto na tabeli. Dvostruki strelac za goste bio je Ezekil Laveci u 28. i 57. minutu, pogodak za Bari postigao je Serđo Almiron u 76. minutu.

Pogledajte još