Vigan izbacio Arsenal iz trke za titulu

BEOGRAD, 18. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Vigana pobedili su na svom terenu Arsenal sa 3:2 i praktično ga izbacili iz trke za titulu šampiona Engleske, a pobednika je, lošim intervencijama, odlučio golman gostiju Lukas Fabijanski.

"Tobdžije" su odlično igrale u većem delu utakmice, a prvi gol za Arsenal dao je Teo Volkot u 41. minutu. Kada je u 48. minutu Mikael Silvestre povisio na 2:0 činilo se da će se Arsenal vratiti u trku za titulu šampiona.

To se, međutim, nije dogodilo, jer je Vigan za samo 11 minuta postigao tri pogotka.

Najpre je u 80. minutu Ben Votson iskoristio lošu intervenciju odbrane Arsenala i smanjio na 2:1. Devet minuta kasnije Vigan je izveo korner sa desne strane, Fabijanski je, umesto da rutinski uhvati loptu, "žonglirao" sa njom, što je iskoristio Titus Brambl i sa par metara glavom postigao pogodak.

Trener Arsenala Arsen Venger potom je u igru ubacio oporavljenog napadača Robina van Persija, ali je u prvom minutu sudijske nadoknade usledio novi šok za gostujuće navijače.

Čarls Nzogbija je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Fabijanski se nije pomerio sa gol-linije, a lopta se odbila od desne stative i završila u mreži.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković celu utakmicu odgledao je sa klupe Vigana.

Do kraja prvenstva Engleske ostala su još tri kola, a Arsenal zaostaje šest bodova za vodećim Čelsijem. Sa druge strane, Vigan je ovom napravio veliki korak u borbi za opstanak u Premijer ligi i sada ima sedam bodova više od Hal sitija koji je u zoni ispadanja.

Premijer ligu će, što je poznato od ranije, sigurno napustiti Portsmut, koji je danas na svom terenu izgubio od Aston Vile sa 1:2, iako je poveo preko Majkla Brauna.

Preokret i tri boda Aston Vili doneli su golovi Džona Kerjua i 19-godišnjeg Nejtana Delfonsa, kome je to bio prvi prvenstveni pogodak u karijeri.

Aston Vila je tako izbila na šesto mesto, ali će tu poziciju izgubiti ako Liverpul sutra savlada Vest Hem.

Pogledajte još