Barselona bez Inijeste na Inter

LONDON, 19. aprila 2010. (Beta-AP) - Fudbaleri Barselone moraće da nadoknade odsustvo Andresa Inijeste, ali i da se izbore sa napornim putovanjem u sutrašnjoj utakmici polufinala Lige šampiona protiv Intera.

Aktuelni evropski prvak je favorit za osvajanje trofeja, čime bi postao prvi tim posle Milana 1990. godine koji je odbranio titulu. Put dugačak 725 kilometara preći će, međutim, autobusom, pošto je avio-saobraćaj zaustavljen zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda.

"Znamo da Inter nije lak protivnik. Igrali smo mnogo velikih utakmica, a ovo nije idealan način puta u Milano, ali ne sme biti izgovora. Moramo da postavimo dobar rezultat da bismo imali više samopouzdanja u revanšu", rekao je vezni igrač Barse Serđo Buskets.

U timu, međutim, neće biti najvažnijeg igrača sredine terena, Inijeste, koji je obnovio povredu butine zbog koje ga nije bilo ni u startnoj postavi protiv Arsenala u četvrtfinalu, koje je Barselona dobila sa 6:3 ukupno.

Zvanično najbolji igrač Evrope i sveta Lionel Mesi nije trenirao u nedelju, ali će biti u sastavu tima. U ekipu se vratio levi bek Erik Abidal, tako da je Inijesta jedini prvotimac koji fali.

Barselona je prva u prvenstvu Španije, ali ima samo bod više, pošto je tokom vikenda odigrala 0:0 sa Espanjolom. Inter ima bod manje od prvoplasirane Rome u Seriji A, pošto je u derbiju pobedio Juventus sa 2:0.

Prvi gol postigao je Maikon, a drugo Samjuel Eto, koji je dao jedan od dva gola u pobedi Barselone od 2:0 nad Mančester junajtedom u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona.

"Utakmica je bila teška i bili smo nervozni. Najvažnije je da smo pobedili i sada možemo da se radujemo sutrašnjoj utakmici", rekao je Eto.

U drugom polufinalu, u sredu igraju Bajern Minhen - Olimpik Lion.

Pogledajte još