Festival zabavne muzike u Vrnjačkoj banji

Prvo veče, drugog po redu festivala Zabavne muzike „Vrnjačka Banja 2007“koji slobodno možemo nazvati i „Srpski San Remo“, proteklo je u takmičarskom duhu 15 finalista, dok je najviše ovacija izazvao ponoćni koncert grupe Van Gogh

Voditeljski tandem Jovana Janković i Srđan Predojević bili su na visini zadatka i svojim opaskama, humorom i šarmom trudili su se da razbiju tremu mladih takmičara kao i da zabave srca posetilaca na Trgu Promenada. Takmičari se pored glavne nagrade bore i za nagradni hit leta koji će samo jednog povesti na egzotično letovanje. Najviše aplauza publike pobrali su sve popularniji među mlađom populacijom Saša Kovačević sa pesmom „Lažu me“ i nekadašnji „Idol“ Miloš Žikić sa pesmom „Brodolom“.

Skandala nije bilo, osim neviđene gužve u bekstejdžu koju su izazvali klinci koji su probili kordon obezbeđenja kako bi uzeli autogram i slikali se sa svojim omiljenim pevačima. Iz VIP dela uz picu, masline i italijansko vino sve je pratio i Italijanski kantautor Toto Kotunjo, sa crnom kapom i naočarima za sunce.

U revijalnom delu nastupio je Ogi Radivojević uz pratnju benda. I ovom prilikom je potvrdio sve ono što se o njegovim muzičkim sposobnostima i kapacitetima već dugo priča. Ovom prilikom promovisao je i pesme sa svog najnovijeg albuma „U tebi kad me ima“. Posle Ogija specijalna gošća iz Hrvatske bila je Jelena Rozga, koja je svoj nastup otvorila pesmom „Zovite me“, nakon koje su se ređali hitovi, „Oko tvoje sanjivo“, „Put putujem“, „Ljube se dobri loši sni“, „Bog neka ti oprosti grehe“... U crnom satenskom kompletu Jelena digla publiku na noge, a ispred njene garderobe bilo je najviše zainteresovanih novinara i fotoreportera.

U jedan sat posle ponoći na bini se pojavio Đule u crnom fraku, što je izazvalo pravu havariju u poblici.
Neposredan kao i uvek veći deo nastupa proveo je grleći se sa publikom. Grupa Van Gogh je potvrdila da je bend koji će kvalitetom svojih pesama, interpretacijom i scenskim nastupom još dugo trajati u jatu najboljih.

Jelena Antonijević

Pogledajte još