DRESS FOR SUCCESS BELGRADE – OBUČENA ZA USPEH: Donirajte odelo za uspeh žene

- Pozvali smo kompanije da doniraju poslovnu garderobu ženama iz socijalno - ekonomsko ugroženih i marginalizovanih grupa, kao vid podrške za njihov put ka uspehu. To je samo početak prvog šestomesečnog programa za ekonomsko osnaživanja žena i poslovnog oblačenja, u koji je uključeno 20 žena. Među njima su i visokoobrazovane žene, sa čak dva fakulteta, žene srednjeg obrazovanja sa poznavanjem jezika, bivše preduzetnice, domaćice, zaposlene a ekonomski zavisne, samohrane majke, žene žrtve porodičnog nasilja, žene različitog polnog opredeljenja, žene iz marginalizovanih grupa - navela je izvršna direktora organizacije Sandra Abramović.

Ona je dodala da će se garderoba prikupljati ceo mart i da su prvi komadi - nove košulje, sakoi, pantalone, suknje, ešarpe, torbe već stigli od žena iz revizorsko-konsultantske kuće KPMG, koja će podržati program osnaživanja žena i kroz učešće u edukativnim radionicama o komunikacionim veštinama, pisanju CV, motivacionih pisama, simulacija intervjua, pripreme za pronalaženje zaposlenja, itd. Radionice obuhvataju i edukaciju o razvoju socijalnog preduzetništva, o korporativnoj društvenoj odgovornost, diskriminaciji u oblasti zapošljavanja i mnoge druge teme.

Program Obučena za uspeh biće sproveden i u opštinama Savski venac i Zvezdara, a uključiće i socijalno ugrožene žene sa tih opština.

Organizacija Dress for Success World Wide postoji od 1997. godine, od kadapruža podršku ženama u 158 gradova u 27 zemalja širom sveta i važi za globalnog lidera u ekonomskom osnaživanju, zapošljavanju i poslovnom oblačenju žena. Cilj programa je osnaživanje i pružanje podrške ženama iz ekonomsko i socijalno osetljivih grupa radi postizanja ekonomske nezavisnosti i ravnopravnosti, kao i pružanje podrške ženama u snalaženju u poslovnom ambijentu kroz kontinuiranu podršku obezbeđivanjem razvojnih alata za napredovanje. Smatramo da je program vrlo značajan za područje Balkana, i prvi je u regionu u implementaciji ovakve vrste inovativnih programa za osnaživanje i poslovno oblačenje žena, jer pruža potpunu podršku ženama kroz profesionalno - specijalizovane usluge kako bi poboljšali društveno-ekonomski razvoj i socijalni status žena kroz podizanje svesti javnosti o rodnoj ravnopravnopravnosti i stvaranju istih mogućnosti za njihovo učešće i ekonosmku nezavisnost, kroz podršku za zapošljavanje i snalaženje u poslovnim okruženjem.

Foto: Promo

Pogledajte još