KADA U VEZI NEDOSTAJU VARNICE: Pokušajte da se zbližite pomoću ovih "trikova"

1. Češće dodirivanje

Fizički dodir je vrlo važan faktor u uspostavljanju bliskosti, ali se njegova važnost često zanemaruje. Češće dodirivanje nego inače svakako može pomoći pri stvaranju ponovne iskre u vašoj vezi. Ali, to ne znači da treba da preterujete. Ponekad su i suptilni znakovi privrženosti dovoljni i mogu učiniti razliku. Držanje za ruke ili poljubac u obraz puno znače.

2. Planiranje zajedničkog vremena

Nemojte misliti da romantika sama od sebe nastaje. Kao i za većinu stvari u životu, i u dobru vezu treba uložiti trud i rad. U ovome slučaju reč je o izdvajanju vremena za vašeg partnera. Zbog porodičnog života i poslovnih obveza često zaboravite na romantiku, no njena važnost je velika za održavanje zdrave veze. Stoga isplanirajte nekoliko puta mesečno vreme koje će biti samo za vas i vašeg partnera poput odlaska u bioskop, na koncert ili jednostavno, zajedno spremite večeru.

3. Romantična putovanja

Ne treba podcenjivati snagu putovanja i zajedničkog odmora. Odmor samo za vas dvoje zasigurno će učvrstiti vaš odnos i obnoviti romansu. Nije važno da li se radi o egzotičnoj destinaciji iz snova ili putovanju za vikend, već je bitno da se udaljite od svakodnevice i uživate u zajedničkom društvu.

4. Deljenje komplimenata

Da bi romantika preživela važno je davati komplimente partneru te im reći koje to stvari volite i obožavate kod njih. Upravo kada vam se učini da veza stagnira prisetite se što vas je navelo da se zaljubite u svog partnera.

5. Međusobno učenje

Bez obzira na to koliko godina imate ili koliko ste dugo u vezi, uvek možete nešto više naučiti. Možda mislite kako znate sve o svom partneru, no ljudi se stalno mijenjaju. Slušajte pažljivo i nastavite učiti jedan od drugoga. Tako će vam veza uvek biti zanimljiva te se možda i iznenadite s nekim dodatnim otkrićem. Ovo će vam omogućiti ponovno povezivanje, i to na još dubljem nivou.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.