Sud odbio žalbu optuženog Eleza na oduzimanje imovine

BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu odbacio je žalbu optuženog Darka Eleza na privremeno oduzimanje više automobila čiji je vlasnik njegova supruga, saopšteno je u utorak iz tog suda.

Elez je uhapšen prošle godine, a optužen je da je vođa kriminalne grupe odgovorne za ubistva, trgovinu drogom i oružjem, razbojništva, iznude, ucene i pranje novca. Dva automobila marke folksvagen, jedan reno i po jedan pežo 307 i 207 privremeno su oduzeti zbog sumnje da su stečeni kriminalom.

Viši sud u Beogradu je na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal od firme "Red line renta car", u vlasništvu Elezove supruge, oduzeo te automobile. Sud je tada odbio zahtev tužilaštva da se oduzme i jedno vozilo marke opel korsa, a odlučio je i da privremeno oduzeta vozila ostanu na korišćenju firmi "Red line renta car".

Optuženi Elez i firma "Red line renta car" su se žalili Apelacionom sudu u Beogradu na odluku o privremenom oduzimanju vozila, ali je sud njihove žalbe odbacio kao neosnovane.

Pogledajte još