Sa drugovima se ne j...

Kod mene postoji taj ozbiljan defekt, bar po rečima pripadnica mog pola, da se družim samo s muškarcima. Žene su mi dosadne. Beskrajni razgovori o deci, muškarcima, celulitu, krpicama i „Očajnim domaćicama“ kod mene jednostavno nemaju prođu 

Mislim, samo dve stavke od navedenih me zanimaju - krpice i muškarci. 

O prvoj ne diskutujem apsolutno ni sa kim. Nema poente. Već godinama unazad nosim samo crnu boju, pa mi je rasprava o bojama i dezenima u trendu dosadna, a i ukoliko imam neku nedoumicu nakupujem ženske časopise, selektivno odaberem šta mi se dopada i krenem u potragu. Kada je u pitanju šoping uvek se pridržavam jednog i jedinog pravila, a to je da idem sama i s punim novčanikom. Naravno, potpuno ženski, na svim karticama sam u debelom minusu. 

Kada je u pitanju diskusija o muškarcima, odnosno seksu i vezama shvatam da je s muškarcima mnogo uputnije o ovome razgovarati nego sa ženama. 

Šta od žena mogu da čujem novo? Ostavio me....... Buuuaaa... Mislim da ima drugu......... Buuuaaa... Frigidna sam...... Buuuaaa... Kad se žena druži s muškarcima to je baš zgodno... Rešavaju mi veoma brzo svaku muško-žensku dilemu. 

Pre neki dan pitam svog najboljeg druga – Je li Mačak šta to znači „dobro pušenje“? 

Vidim da ga je tema već pri prvog rečenici zaintrigirala - Kako to misliš? - pita me. 

Pa, kad mi ti kažeš: „Ona od sinoć mi je baš dobro pušila“ - ja baš nisam sigurna šta si time tačno mislio? 

Tu se Mister Cat potpuno primi na temu, počne da maše rukama, s vremena na vreme iskosa pogleda kako ja reagujem na njegova objašnjenja i letimično se nasmeši gledajući moje ozbiljno zamišljeno lice. Čak i vrlo studiozno odgovara na sva moja potpitanja. I eto, tako bar jednom nedeljno naučim nešto novo. Kako bih, da, umesto najboljeg druga, imam najbolju drugaricu mogla da naučim sve ove korisne stvari? Nikad! 

Takođe, mnogo je zgodnije napiti se u muškom društvu, nego sa ženama. Devojke kada se napiju postanu nekako cmizdrave. Četiri pijane žene deluju po okolinu depresivno. 

Međutim, kada si jedina pripita žena među četiri pripita muškarca to skoro deluje romantično. Gazda kafane nikada ne može da se buni što razbijaš čaše, jer pored tebe sede četiri ratoborna frajera, ukoliko se i rasplačeš svaki je raspoložen da te teši. Mislim pravo teši. Ujutru te nazovu da pitaju kako mamurluk. 

Ukoliko ti nisu drugovi, baš drugovi... nego samo onako drugovi... u pijanom stanju može da padne i seks. I ako se ti praviš luda i oni će da se prave ludi. I obično bude kao da ničeg nije bilo. Međutim, neki muškarci imaju tu groznu žensku osobinu da na kraju sve iskomplikuju. Takvi neće da se prave ludi da toga kao nije ni bilo. Počnu da traže podtekst u svemu što kažem iako ga nema. Nađu neke odvratne devojke, od kojih je mene stid što su sa njima, i počnu da paradiraju sa njima preda mnom. I, na kraju, sve pokvare.
Iz tog razloga sam uvela novo pravilo. 

I dalje se ne družim sa ženama jer su mi i dalje dosadne. Imam samo jednog druga, najboljeg druga na svetu, mog Mačka. I brdo ortaka. Oni obično odluče da mi budu «samo» ortaci jer im na samom početku kažem - Sa drugovima se ne jebem!

Jelena P. Marić

Pogledajte još