Nadal se sprema za Rolan Garos

BARSELONA, 20. aprila 2010. (Beta-AP) - Pripreme španskog tenisera Rafaela Nadala za predstojeći Rolan Garos obeležene su njegovim problemom sa kolenima.

Nadal ove nedelje ne učestvuje na turniru u Barseloni, na kome je petostruki šampion, zbog povrede oba kolena što mu je prošle godine otežalo osvajanje pete titule za redom na Rolan Garosu i onemogućilo takmičenje na Vimbldonu.

"U savršenoj sam formi. Osećam se veoma dobro, ali neću da ponovim ono što se dogodilo prošle godine", rekao je Nadal.

Španac je dodao i da za visok nivo njegove igre mora da bude psihički spreman i da mu je to glavni cilj.

Nadal je ove godine posle Australijan opena napravio pauzu od mesec dana zbog povrede kolena, ali je rekao da će pokušati da osvoji petu titulu na turniru u Rimu sledeće nedelje.

"Trudim se da budem oprezan koliko je to moguće kako bih mogao da igram na maksimalnom nivou. Sve ovo nije bilo planirano. Tenis nije kao fudbal, nikada ne znate koliko mečeva ćete imati da igrate", kazao je Nadal.

Najbolji španski teniser je prošle nedelje osvojio turnir u Monte Karlu šesti put za redom. On je rekao da bi igrao u Barseloni da je ranije završio takmičenje u Monaku.

"Teško mi je što ne igram u Barseloni. To je moj klub, to je Barselona. Kod kuće sam i ovde sam već pet puta osvajao titulu. Ali, nakon prošlogodišnjeg neprijatnog iskustva, mislim da igranje tri nedelje za redom i nije najpametnije", rekao je on.

Nadal nikada nije krio svoje nezadovljstvo prebukiranim ATP kalendarom takmičenja i rekao je da će Barselona biti u njegovom rasporedu sledeće sezone, pošto će imati slobodnu nedelju pre takmičenja u Rimu.

Nadal će možda propustiti Masters takmičenje u Madridu sledećeg meseca, na kome je prošle godine eliminisao Novaka Đokovića u iscrpljujećem polufinalnom meču, pošle čega ga je Rožer Federer pobedio u finalu.

Pogledajte još