NVO odale počast Biljani Kovačević-Vučo

BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Prijatelji, kolege i poštovaoci Biljane Kovačević-Vučo okupili su se u utorak poslepodne u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju da odaju počast rano preminuloj predsednici Komiteta pravnika za ljudska prava.

'Bila je jedinstvana, neponovljiva. Prerano nas je napustila", kazao je medijima izvršni direktor Građanskih inicijativa Miljenko Dereta i naglasio da je Biljana Kovačević-Vučo bila inicijator svih građanskih akcija poslednjih decenija u Srbiji.

Osim čelnika nevladinih organizavcija Nataše Kandić, Staše Zajović, Borke Pavićević, Vojina Dimitrijevića i Iva Vejvode među okupljenima su bili i zaštitnik građana Saša Janković, i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić. Počast Biljani Kovačević-Vučo odali su i brojni aktivisti nevladinog sektora i predstavnici medija.

Komemoracija predsednici Komiteta pravnika za ljudska prava održaće se u sredu u 14 sati u Skupštini grada, a vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. Biljana Kovačević Vučo (1952) preminula je u utorak u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Pogledajte još