TRIKOVI FRIZERA: Kosa će vam biti čista i bujna danima!

Frizeri takođe imaju svoje tajne i trikove i danas smo za vas sakupili ukupno devet takvih, kao i bonus trik na kraju teksta.

Nanesite šampon kao profesionalac:

1. Podesite temperaturu i nakvasite kosu dovoljno.
2. Istisnite šampon (u veličini većeg novčića) na dlanove i protrljajte. Nanesite šampon kružnim pokretima, pomerajući se od vrha glave ka dnu.
3. Ispiranje zahteva više vremena nego šamponiranje. Stilisti preporučuju da ispirate kosu pet minuta. Ostaci šampona ubijaju sjaj kose i izazivaju nastanak peruti.
4. Takođe je preporučljivo da ispiranje završite hladnom vodom. Ovo će ojačati kosu i dati joj sjaj.

Planiranje frizure

Planiranje frizure poštedeće vas čestog pranja kose i omogućiti da izgledate sjajno svaki dan.

Tinktura od žalfije

Ova tinktura pomaže protiv masne kose, normalizuje rad žlezdi, leči upale i smiruje kožu. Potrebne su vam četiri kašike suve žalfije i litar vode. Pripremite je kao čaj i kada se prohladi, isperite čistu kosu njome (potom možete isprati hladnom vodom).

Raspored pranja

Ako perete kosu svakodnevno, počnite polako da menjate ovu naviku. Vremenom će i lojne žlezde smanjiti lučenje.

Koristite suvi šampon pre vežbanja

Beskorisno je upotrebiti suvi šampon posle vežbanja, jer će kosa samo izgledati masnije. Bolje nanestite suvi šampon pre kako bi apsorbovao znoj.

Menjanje jastučnica

Vrlo je korisno i prijatno da spavate na čistim jastučnicama. One vremenom sakupljaju mrtve ćelije, ostatke šminke i stvaraju pogodno okruženje za bakterije. Kako biste podržali zdravlje kože i kose, menjajte jastučnice bar jednom nedeljno. Ako imate masnu kosu, onda najmanje dvaput.

Limunada za kosu

Limunada pomaže u borbi protiv masnoće i čini vašu kosu svežom i bujnom, a daje joj i sjaj. Iscedite jedan limun u litar vode i isperite kosu. Činite to polako i uz masažu korena rukom.

Visoke frizure

Visoko podignuta kosa čini da duže ostane čista. Ako ste kod kuće, vežite visoki rep i pustite kosu pre odlaska u krevet. Ovaj trik će kosi dati i dodatni volumen.

Nega kože glave

Maske i balzami uglavnom se nanose samo na koren. Ipak, postoji izuzetak, a to je maska za negu kože glave. Koristite je u kombinaciji sa pilingom. Hidrirana koža neće lučiti višak masnoće. Masku nemojte naneti na vrh glave, već duž razdeljka.

Bonus: test zdravlja kose

Iščupajte jednu dlaku i stavite je u čašu punu vode. Ako ostane na površini, vaša kosa je zdrava. Ako potone, oštećena je i potrebna joj je dodatna nega.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još