Drugi deo BELGRADE FASHION NIGHTS

Drugi deo BELGRADE FASHION NIGHTS predstavio je grčkog kreatora Konstantina Tsigarosa, u rezidenciji grčkog ambasadora

Konstantinos Tsigaros se prvi put predstavio svojom kolekcijom za leto 1992. godine. Tokom njegove karijere sarađivao je kao modni savetnik u organizaciji Cultural Capital of Europa 1997 i na Bijenalu 2003. Konstantinos je dizajnirao garderobu za grčku delegaciju za Evroviziju, 1992. godine. Dizajnirao je i uniforme za radnike javnog transporta u Solunu i ceremoniju nacionalnih filmskih nagrada ministarstva kulture.

Njegove kolekcije su prepoznatljive kao inventivna i neočekivana kombinacija materijala. Njegova kolekcija za zimu 2007. godine predstavljena je u Parizu od prvog do četvrtog februara i na petom Hellenic Fashion Week. Beogradu se predstavio sa svojom novom kolekcijom za jesen-zimu 2008. godine. Njegova stalna igra sa volumenom i prebacivanjem slučajnog pada draperije na rub haljina čini da njegova kolekcija dobija elegantnu formu. Kreirajući haljine pozajmljuje origami tehniku trapezoidnih sara, da bi suzio siluetu same žene. Koristi materijale kao što su vuna i pamuk, ali i svilu i brokat kreirajući modu za svaki dan koja je postala veoma popularna.

U prijatnom ambijentu uživali su princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, Mirjana Bobić Mojsilović, Aleksandra Perović, Cile Marinković......

Pogledajte još