Ofanzivnom igrom na pobedu protiv Napretka

BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će njegova ekipa ofanzivnom igrom pokušati da pobedi Napredak i ostane u trci za šampionsku titulu.

Fudbaleri Partizana u sredu od 16.30 u Kruševcu igraju protiv Napretka utakmicu 25. kola Super lige Srbije. Stanojević je u nedelju debitovao na klupi crno-belih pobedom protiv Rada (2:1), posle koje je aktuelni šampion smanjio zaostatak za liderom prvenstva Crvenom zvezdom na dva boda.

"Očekujem izuzetno tešku utakmicu u Kruševcu, Napredak se bori za opstanak, a mi za titulu. Želimo pobedu, imamo strategiju i znamo na koji način ćemo igrati. Očekujem da ćemo uz ofanzivnu igru doći do pobede", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Stanojević je rekao da su velike šanse da sutra u timu budu Almami Moreira i Mladen Krstajić i da će posle današnjeg treninga situacija biti jasnija.

"Postoji velika šansa da Moreira i Krstajić budu sutra u timu. Ako govorimo u procentima, šanse su 80 odsto", rekao je on.

Stanojević je rekao da je njegov tim "korektno" fizički pripremljen, ali da je teško očekivati da Partizan odmah igra kako on želi, pošto je malo vremena proveo sa ekipom.

"Želim agresivan i ofanzivan način igre sa dosta kretanja i način treninga to zahteva. Teško je očekivati da će Partizan do kraja prvenstva igrati kako želim, ali mislim da ćemo to uspevati na momente. Protiv Rada smo uspeli jedan deo utakmice", rekao je on.

Stanojević je objasnio zbog čega je izjavio da će Moreira i Lamin Dijara biti u timu "i ako ne pipnu loptu 90 minuta".

"Ostajem pri toj izjavi. Učestvovao sam u njihovom selektiranju, veoma ih cenim i mislim da su zaslužni za osvajanje trofeja u protekle dve godine. Igraće samo ako ispune moje uslove, ako budu borbeni i ako budu davali svoj maksimum, a ne bez obzira na sve", poručio je mladi trener Partizana.

Na pitanje novinara da li prati rezultate "večitog" rivala, Stanojević je rekao da se interesuje za Zvezdine rezultate, ali da ne razmišlja o derbiju.

"Bio bih neiskren kada bih rekao da me ne interesuje Crvena zvezda. Uvek se interesujem kako prolaze komšije, kako igraju. Naravno da je bolje da u derbi uđemo sa manjim zaostatkom i da sami odlučujemo o sebi. Ali, ne razmišljam još o tome, kao da igramo protiv njih za dve godine, taj meč mi nije na kraj pameti. Najvažnija je utakmica sa Napretkom", rekao je Stanojević.

Trener crno-belih rekao je i da će imati "slatke muke" pri sastavljanju tima.

"Još ne znam, kratko sam ovde i u nedoumici sam. Ne znam šta koji igrač može, šta može Brana Ilić, a šta Nemanja Tomić. Gledao sam skoro sve utakmice Partizana, ali nemam potpuni uvid da li mogu da ispune moje zahteve. Međutim, zadovoljan sam što imam kvalitetne individualce u timu, biće problema sa satavom, ali bolje nego da ih nemam", rekao je on.

Trener Partizana pohvalio je igru Radosava Petrovića na utakmici sa Radom i rekao da je Ljubomir Fejsa važan igrač za crno-bele.

"Fejsa je prototip igrača koji je potreban ovoj ekipi. Moram da kažem da me je Petrović prijatno iznenadio. Igrao je za ekipu i taktički dobro, a malo sam ga sputavao u napadu. Igrao je kako ja želim", rekao je Stanojević. 

Superliga 25. kolo:

16.30h Mladi radnik - Vojvodina
16.30h OFK Beograd - Borac
16.30h Smederevo - Hajduk
16.30h Metalac – Čukarički Stankom
16.30h Napredak - Partizan
16.30h Rad – BSK
16.30h Jagodina – Spartak Zlatibor voda
18.00h Crvena zvezda – Habitpharm Javor

Pogledajte još