Beogradski letnji festival

BEOGRAD, 11. jun 2007. (Beta) - Ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF 07) biće održan od 23. jula do 12. avgusta, pod sloganom "Tu i tamo je ovde", a gotovo celokupan program odvijaće se na Beogradskoj tvrđavi.

Koordinator programa BELEF-a 07 Vojislav Milin rekao je agenciji Beta da će tokom festivala biti izvedeno 10 pozorišnih predstava i 10 koncerata, dok će u okviru vizuelnog programa, kao glavnog dela ovogodišnje manifestacije, biti priređeno pedesetak izložbi.

"Pozorišni program biće posvećen pretežno domaćim autorima. U okviru programa 'Mejking of' biće izvedene četiri predstave mladih autora iz Srbije, a jedina inostrana predstava dolazi iz Slovenije. Reč je o pobedniku 10. Festivala baletskih minijatura Rozani Hribar koja nastupa s umetnicima iz Slovenije i Srbije", rekao je Milin.

Prema njegovim rečima, muzički program će, za razliku od pozorišnog, okupiti pretežno goste iz inostranstva.

Festival će 23. jula otvoriti peruanska pevačica Suzana Baka, inače muzički antropolog koja s velikom posvećenošću proučava i promoviše muzičko nasleđe "crnog" Perua.

Među gostima muzičkog programa biće i njujorški hip-hop sastav "Bruklin Fank Esenšels" (Brooklyn Funk Essentials), koji će nastupiti zajedno s violinistom Lajkom Feliksom.

Autor vizuelnog identiteta i koncepta ovogodišnjeg BELEF-a je Slaviša Savić.

Njegovo idejno rešenje za BELEF 07 jednoglasno je odabrao žiri u sastavu: umetnički direktor BELEF-a Darka Radosavljević, menadžer festivala Ljiljana Šović, koordinator programa Vojislav Milin, marketing menadžer Lidija Jakšić i autor selekcije pozorišnog programa Boban Jevtić.

Pogledajte još