PREPORUKA NEDELJE: Marija Egelja - restoran, izložba, knjiga, TV serija, predstava

Atraktivna crnka prepoznatljivo je lice TV „Pink“ na kojoj je svakodnevno gledamo kao prezentera Vremenske prognoze. Ovom prilikom, Marija otkriva u kom restoranu najviše uživa, koji muzej morate posetiti kada šetate ulicama prestonice i preporučuje vam knjigu, seriju i predstavu koju ne smete propustiti.

Foto: Promo

RESTORAN

- Srdačno preporučujem restoran koji obožavam "Chez Nik". U prelepom ambijentu i spoju savremenih i tradicionalnih, a pre svega vrlo zdravih ukusa, sigurno ćete uživati. Restoran se prostire na tri nivoa, dok je po lepom vremenu pravi hedonizam degustiranje domaćeg sladoleda u bašti restorana.

cheznik.com

IZLOŽBA

- Ukoliko do sad niste, prepororučila bih obilazak muzeja Nikole Tesle. Postavka je u velikoj meri odredila njegovu viziju i misiju, a muzej se bavi zaštitom i predstavjanjem Tesline ostavštine. Može se videti velikih broj ličnih predmeta koje je ovaj veliki naučnik i pronalazač tokom života koristio.

tesla-museum.org

Foto: Promo

KNJIGA

- Izdvojila bih knjigu mog omiljenog pisca Paula Koelja - "Alhemičar". To je knjiga koju sam više puta pročitala, ali je uvek čitam sa istom znatiželjom kao prvi put. Zanosna, živopisna i duboko ljudska, ova priča predstavlja večni dokaz moći naših snova da nas preobraze i svedoči o tome koliko je važno slušati sopstveno srce.

www.laguna.rs

Foto: Promo

TV SERIJA

- Apsolutni favorit je "Seks i grad" bilo da je u pitanju serija ili film. Verujem da su dame sigurno pogledale (i po nekoliko puta), ali uživanje, pa čak i u reprizama je isto, jer su te teme, događaji i odnosi koji se provlače kroz seriju večno aktuelni, a zahvaljujući glumi ove četiri devojke, vrlo zanimljivi i poučni.

www.hbo.com/sex-and-the-city

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Obožavam pozorišta. Kada mi obaveze dozvoljavaju, volim da pogledam predstave uglavnom u Atelju 212, JDP-u i Pozorištu na Terazijama i upravo bih iz ovog pozorišta izdvojila hit mjuzikl "Cigani lete u nebo".

pozoristeterazije.com/predstave/cigani-lete-u-nebo/

Autor: Vladislava Milovanović
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još