Makartnijev solo katalog dobio novi dom

LOS ANĐELES, 21. aprila 2010. (Beta) - Pol Makartni i kompanija Konkord mjuzik sklopili su ugovor kojim ta muzička kuća dobija pravo na fizičku i digitalnu distribuciju njegovog solo kataloga i muzike objavljene sa grupom "Vings".

Makartnijev solo katalog ranije je bio pod licencom kompanije EMI. Imajući u vidu neizvesnu budućnost kuće EMI, Makartni je odlučio da se obrati drugoj kompaniji radi objavljivanja albuma "Vingsa" i druge muzike iz vremena posle "Bitlsa". Konkord će u avgustu objaviti novo izdanje četvorostrukog albuma "Vingsa" "Band On the Run" iz 1973, prenosi list Varajeti.

Ugovor sa Makarnijem odnosi se na više od 30 albuma, koje su objavile diskografske kuće Epl, Kapitol i Kolambija. Bivši "Bitls" u svetu je prodao 700 miliona albuma i 100 miliona singlova. Sporazum se odnosi na brojne hit albume, uključujući one sa početka Makartnijeve solo karijere 1970. Među njima su albumi "McCartney" i "Ram", ali i kasnije izdanja kao "Tug of War", "Pipes of Peace", "Flowers in the Dirt" i "Flaming Pie". Što se muzike grupe "Vings" tiče, Konkord je dobio pravo na objavljivanje velikog broja hit albuma iz 1970-ih godina, kakvi su "Red Rose Speedway", "Band On the Run", "Venus and Mars", "Wings at the Speed of Sound" i "Wings Over America".

Pogledajte još