Nedelja kulture u Dimitrovgradu

DIMITROVGRAD, 10. juna 2007. (Beta) - Predstava "Dr.", pozorišta Hristo Botev iz Dimitrovgrada, otvoriće sutra Nedelju kulture koja će u tom gradu trajati do 17. juna u okviru zajedničkog projekta sa bugarskim gradom Dragomanom.

Zajednički projekat kulturnih institucija Dimitrovgrada i Dragomana održava se pod nazivom "Naša kultura kao transgranični prijatelj".

Predsednik opštine Dimitrovgrad, Veselin Veličkov, izjavio je agenciji Beta da je taj projekat nastavak uspešne saradnje koja iz godine u godinu dobija na kvalitetu.

"Nadamo se da će saradnja biti još bolja našim ulaskom u EU. Taj projekat je garancija da će naša međususedska saradnja biti kvalitetnija. Posle nedelje kulture u Dragomanu sledi bogata nedelja kulture u našem gradu", rekao je Veličkov.

Koordinator projekta i direktor Pozorišta "Hristo Botev" u Dimitrovgradu Delča Gigov kaže da je projekat izazvao veliko interesovanje opština iz Bugarske.

"Projekat je nastavak folklornog festivala 'Nišavski horovod'. Naše pozorište je sa Narodnim čitalištem iz Dragomana pripremilo predstavu 'Žensko carstvo' koja je u Nedelji kulture u Dragomanu izazvala veliko interesovanje publike. Vrtići iz oba grada pripremaju zajedničku lutkarsku predstavu, ista je i tema izložbe dečjih crteža i fotografija", rekao je Gigov.

On je dodao da će se ljubiteljima etno muzike 15. juna predstaviti Bilja Krstić i grupa "Bistrik" a sama završnica pripada međunarodnom folklornom festivalu "Nišavski horovod".

Učestvovaće folklorni ansambli iz Srbije i Bugarske.

Projekat finansira EU preko svojih projekata u okviru "Susedskih programa" Bugarske i Srbije. 

Pogledajte još