Nacionalni savet dostavlja dokumenta Hagu

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom doneo je u sredu odluke o dostavljanju dokumentacije i odgovora po više zahteva tužilaštva Tribunala i odbrana okrivljenih.

Pred predstojeće posete sekretara Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i tužioca Tribunala Beogradu, na sednici u sredu razmotrena je i informacija o trenutnom broju i stepenu realizacije zahteva Tužilaštva Tribunala i odbrana okrivljenih pred Tribunalom.

Konstatovano je da se saradnja sa Tribunalom u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa, oslobađanja svedoka dužnosti čuvanja tajne i drugih pitanja iz nadležnosti Nacionalnog saveta odvija nesmetano i da ne postoje zaostali nerealizovani zahtevi za pomoć ni tužilaštva niti timova odbrana optuženih, navodi se u saopštenju.

Nacionalni savet je zaključio da je neophodno održati postojeći nivo saradnje i zajedno sa ostalim nadležnim državnim organima nastaviće da preduzima sve potrebne mere i aktivnosti kako bi se to ostvarilo.

Pogledajte još