Velimir Ilić nije pozvan na otvaranje Avalskog tornja

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je na početku izgradnje Avalskog tornja bio ministar za kapitalne investicije, izjavio je u sredu da mu je drago što je toranj završen, ali da ne razume zašto on ni lider Demokratske stranke Srbije (DŠ) i bivši premijer Vojislav Koštunica nisu pozvani na svečanost otvaranja tog objekta.

"Ne mogu da razumem ljude koji su na vlasti. Ja sam potpisnik ugovora, obezbedio sam sredstva za građevinske radove, bilo je donatora i priloga, ali je to bilo dosta sitno. Međutim, niko me nije ni pozvao niti se setio", kazao je Ilić novinarima u Skupštini.

On je naveo da je projekat izgradnje tornja ministar životne sredine i prostornog planiranje Oliver Dulić preuzeo kao "njegovo remek delo i prema tome - neka bude sa srećom".

"Meni je drago da je toranj završen, to je bio moj cilj, a Duliću imam jednu poruku - neka napravi taj Iriški venac. Ja sam očistio to tamo, sklonio taj šut i sve spremio za izvođenje. Prema tome red bi bio da i on nešto napravi u ovoj državi. Evo ja mu dajem odličnu ideju, neka uradi nešto praktično, biće mi drago", kazao je Ilić.

Portparol DS Jelena Trivan rekla je danas novinarima da ne zna zašto Koštunica i Ilić nisu pozvani na otvaranje Avalskog tornja i da je to pitanje za organizatore te svečanosti.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.