Počelo suđenje za ubistvo francuskog navijača Tatona

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Suđenje za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona počelo je u sredu pred Višim sudom u Beogradu. Grupa od 14 optuženih okrivljena je za teško ubistvo.

Optuženi Ljubomir Marković (29), koji se, uz Ivana Grkovića (27) i odbeglog Đorđa Prelića (25), tereti za organizovanje grupe koja je ubila Tatona, negirao je krivicu i izrazio žaljenje što je izgubljen jedan život.

Marković je optužen da je sa Prelićem i Grkovićem organizovao grupu koja se okupila u Terazijskom parku, pa su ostalim napadačima na francuske navijače podeljene palice i baklje kojima su posle toga tukli Tatona.

Taton je brutalno prebijen 17. septembra 2009. godine, u bašti kafea na Obilićevom vencu, u samom centru Beograda, bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz. Državljanin Francuske je od povreda umro posle 12 dana u beogradskom Urgentnom centru. Pored Prelića, u bekstvu je i Dejan Puzigaća.

Optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković, koji su u sudnicu dovedeni iz pritvora.

Pogledajte još