Teren u Beogradu isti kao na Rolan Garosu

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Direktor turnira "Serbia open" Goran Đoković izjavio je da je centralni teren na kojem će biti igran turnir u Beogradu proširen i da je sada isti kao na Rolan Garosu, ali i da je kapacitet tribina proširen za oko 1.000 mesta.

"Ove godine smo posvetili mnogo više pažnje organizaciji turnira. Proširili smo glavni teren, koji je sada po dimenzijama isti kao na Rolan Garosu. Imamo 9.500 mesta mesta na tribinama, što je za 1.000 više nego prošle godine", rekao je Đoković novinarima za vreme obilaska kompleksa "Milan Gale Muškatirović".

On je dodao da će turnir biti mnogo kvalitetniji i sa mnogo više sadržaja.

"Pozivam sve građane Srbije i Beograda da dođu. Pozvali smo sve predsednike opština da pošalju najbolje učenike da budu naši gosti za vreme turnira", rekao je Đoković i naglasio da će se karte naplaćivati samo za mečeve na centralnom terenu.

Stric najboljeg tenisera Srbije Novaka Đokovića istakao je da je posađeno oko 100 breza visokih sedam do osam metara.

"Novak je deo akcije 'Očistimo Srbiju'. Tako da dajemo doprinos i u očuvanju životne sredine", rekao je Đoković.

Na pitanje, da li ima još poznatih igrača koji su najavili dolazak u Beograd, on je odgovorio da će u dublu učestvovati Džejmi Marej, brat Endija Mareja.

"Dali smo 'vajld-karte' nekim našim igračima. Imamo pet, šest zahteva od igrača iz inostranstva, ali još nismo odlučili. Znaćemo uoči samog žreba", rekao je Đoković.

Turnir "Serbia open" održaće se od 1. do 9. maja u Beogradu.

Pogledajte još