Očekujem bolju sezonu na šljaci

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je da očekuje da će "Serbia open" u Beogradu biti sjajan turnir, ali i da očekuje da će ove godine igrati bolje na šljaci nego prošle.

Troicki trenutno zauzima 37. mesto na ATP listi.

"U petak ujutru idem na turnir u Rim, a posle sledi turnir u Beogradu. Sledi sezona na šljaci, nadam se da će biti bolja od prošle. Mislim da sam u dobroj formi i da bi trebalo da igram dobro. Videćemo", rekao je Troicki novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, trenirao je na terenima kompleksa "Milan Gale Muškatirović", gde će se igrati "Serbia open" i tereni su bolji nego prošle godine.

"Sve izgleda bolje i nadam se da će i turnir biti bolji. Lista igrača je veoma jaka i sigurno da će biti super turnir i da će publika bodriti naše igrače i da ćemo postići dobre rezultate", rekao je Troicki.

On je dodao da bi bio zadovoljan kada bi na turniru u Beogradu osvojio prvo mesto.

Janko Tipsarević izjavio je da se oporavio od povrede tako da će biti 100 odsto spreman za "Serbia open" u Beogradu, a da sezonu na šljaci počinje sledeće nedelje u Rimu.

Tipsarević je trenutno 38. igrač na ATP listi.

"Imao sam pukotinu na međurebarnom mišiću sa leve strane. Vukao sam tu povredu i nisam mogao da igram u Majamiju. Bio sam skoro dve nedelje na rehabilitaciji, pa sam rešio da preskočim turnire u Monte Karlu i Barseloni da bih se spremio na naredne turnire na šljaci", rekao je Tipsarević novinarima u Beogradu.

On je istakao da počinje sezonu na šljaci sledećeg nedelje u Rimu, gde će učestvovati i Viktor Troicki, tako da će doći 100 odsto spremni na turnir u Beograd.

Tipsarević je istakao da je povodom Dejvis kupa u Hrvatskoj pričao sa Ivanom Ljubicićem i da mu je on rekao da na njega vrše "neverovatan pritisak da igra za reprezentaciju".

"On je obećao da neće igrati, da će biti u publici kao gledalac i da će bodriti Hrvatsku. Međutim, rekli su mi da se pripremimo na pakao, da će biti opasno", rekao je Tipsarević.

Na pitanje kakva je situacija sa savetnikom Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikolom Pilićem, on je odgovorio: "Čovek je iz Splita i apsolutno podržavam njegovu odluku da ne bude sa nama na tom meču. Mislio bih isto i kada bi se meč igrao u Zagrebu".

Tipsarević je objasnio da postavlja sebe u njegovu situaciju i da ako jednog dana bude savetnik hrvatske reprezentacije ne može da zamisli sebe da sedi na njihovoj klupi u Beogradu.

Turnir "Serbia open" održaće se od 1. do 9. maja u Beogradu, a reprezentacija Srbije igraće Dejvis kup meč sa Hrvatskom od 9. do 11. jula u Splitu.

Pogledajte još