SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Počinje Festival 84 i olimpijske žurke na Jahorini!

Na pet dnevnih i noćnih bina širom planine, od 15. do 18. marta nastupiće internacionalne, regionalne i domaće zvezde, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Umek, Joris Voorn, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, Van Gogh, Bad Copy, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović i mnogi drugi. U četvrtak, 15. marta, spustom mira i prijateljstva koji će voziti asovi ski-staza iz zemalja bivše Jugoslavije predvođeni skijaškom legendom Bojanom Križajem, festival će biti i svečano otvoren. Za samo finale otkrivamo i novo iznenađenje jer će u nedelju 18. marta na Addiko Jump stejdžu nastupiti kultni detroitski DJ mag Eric Cloutier, koji uz podršku Ambasade SAD u BiH na Jahorinu stiže pravo iz Berlina gde će pre toga zatvoriti tamošnji legendarni klub Tresor!

Dnevne žurke po celoj planini

Žurke zagrevanje 15. marta biće održane na čak dve dnevne bine, te će tako Addiko Jump Stage i Switch Stage raditi punom parom već od 11h, da bi festival već 16. marta otvorio svoje pune kapacitete sa još dve noćne, Olympic Main i Super G Afterparty Stage, i jednom dnevnom binom, Vučko Main Daily Stage, na kojoj nastupa nemački DJ Sandrino uz regionalne zvezde After Affair, Kristijana Molnara, Marka Nastića i Dejana Milićevića i koja će ih ugostiti na dnevnim žurkama u petak i subotu. Sve ljubitelje ruskog dvojca Filatov i Karas čiji su mega hitovi osvojili svet, obradovaće vest da će tandem imati i specijalan dnevni set na Addiko Jump bini u subotu, 17. marta, a celokupna satnica Festivala 84 dostupna je na ovom linku.

Mnoštvo zabavnih sadržaja na festivalu

Pored redovnog festivalskog programa, posetioci će moći da se zabave na brojnim zonama širom festivala. Tako će na Addiko JUMP bini svi ljubitelji dnevnog partija moći da uživaju na Addiko party zoni gde će moći da igraju stoni fudbal, Guitar hero, da se igraju uz Photo boot, Digital corner uz različite mehanizme aktivacije, kao i da osvoje sjajne poklone poput šaleva, kapa i rukavice i fotografija. Na istom mestu nalaziće se Sensation zona koja nudi zabavne igre poput Čoveče ne ljuti se, uz zanimljive poklone. Na glavnoj noćnoj bini Addiko će omogućiti posetiocima da okušaju svoju sreću na kolu sreće uz vredne poklone, dok će na istom mestu uz kupljeni Red Bull kupon posetioci moći da se fotografišu i dobiju personalizovanu čašu sa svojom fotografijom. U Jack Zoni na festivalskim lokacijama ljubitelji dobre zabave mogu se zabaviti uz stoni fudbal, upoznati se s rodnim mjestom Jack Daniel'sa kao i okušati svoju snagu u popularnom nadJackivanju. U dnevnoj zoni, na terasi restorana Koliba i kod hotela Vučko, ali i na glavnoj festivalskoj bini, fanove Festivala 84 očekuje topli pozdrav Jägera.

Društveni programi na festivalu

U četvrtak, 15. marta povodom otvaranja Festivala 84, biće održan simboličan "Spust mira i prijateljstva" uz podršku Ambasade SAD u BIH, a predvodiće ga najveća legenda jugoslovenskog skijanja Bojan Križaj zajedno sa skijašima iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Pored ovoga, uz podršku Regionalnog saveta za saradnju, biće održana nova u nizu panel diskusija "Tihe balkanske većine", pod nazivom "Turizam, kultura i sport povezuju region", kojom će biti ukazano na važnost jedinstva i na razvijanje turističkog, kulturnog i sportskog potencijala u cilju povezivanja regiona. Udruženje mladih "Balkanac", koje okuplja mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primera tolerancije i mira, neformalne edukacije, kulture i ekologije, snimiće na "Festivalu 84" svoj novi dokumentarac koji će slaviti saživot i dobre međususedske odnose. Pored ovoga, EXIT fondacija u saradnji sa Recan fondacijom donosi jednu od najvećih ekoloških festivalskih atrakcija "Pixelata", kao deo programa “Svaka limenka se računa". U pravljenju velikog murala od limenki moći će da učestvuju svi posetioci festivala i tako, recikliranjem konzervi, doprinesu zaštiti životne sredine. Svaka limenka će na ovom jedinstvenom muralu biti jedan piksel na zidu koji je širok šest metara, a visok dva metra. Kao deo programa Festivala 84 učestvovaće i "Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS2019". Volonteri OPENS-a će razgovarati sa posetiocima i promovisati ciljeve OPENS-a, a to su: slavljenje energije mladih, unapređenje njihove kreativnosti, razvijanje ideja i unapređivanje omladinske politike.

Više informacija o Festivalu 84 dostupno je na zvaničnom sajtu na ovom linku.

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.