Bajern sa golom prednosti putuje u Lion

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri nemačkog Bajerna savladali su u Minhenu ekipu francuskog Olimpika iz Liona sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, a oba tima su meč završili sa po desetoricom igrača.

Jedini gol dao je Arjen Roben u 70. minutu. U Bajernu je isključen Frank Riberi u 37. minutu, a Olimpik je ostao bez Žeremija Tulalana u 54. minutu.

Bavarci su prvu šansu imali u 13. minutu, kada je posle centaršuta Arjena Robena, Bastijan Švajnštajger glavom šutirao pored gola.

Vodeća ekipa nemačkog prvenstva je i u 18. minutu mogla da dođe u vođstvo, ali je šut Franka Riberija sa distance završio malo pored gola.

U 37. minutu Riberi je napravio oštar prekršaj nad Lisandrom Lopesom i sudija Roberto Roseti pokazao mu je crveni karton.

Olimpik je brojčanu prednost mogao da iskoristi u 43. minutu, ali je Kim Kalstrom šutirao pored protivničkog gola.

Rivali su od 54. minuta ponovo imali isti broj igrača na terenu, pošto je drugi žuti karton zbog faula nad Švajnštajgerom zaradio Žeremi Tulalan.

U 69. minutu Mario Gomes je imao neuspešan pokušaj da glavom savlada Iga Lorisa, ali je samo minut kasnije Bajern uspeo da zatrese mrežu francuske ekipe.

Roben je došao do lopte na 30-ak metara od gola, krenuo ka sredini, a zatim uputio snažan udarac, a lopta je iznenadila Lorisa i završila u donjem desnom uglu njegove mreže.

Poslednju ozbiljnu priliku za pogodak Bajern je imao pet minuta pre kraja utakmice, kada je ponovo Roben udarcem sa 18 metara pokušao da iznenadi Lorisa, ali je golman gostiju ovaj put dobro intervenisao.

Revanš utakmica igra se sledećeg utorka u Lionu.

Pogledajte još