Kolo Ture savetuje Adebajoru da pripazi na ponašanje

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Kolo Ture savetovao je  saigrača Emanuela Adebajora da se "pametno" ponaša na predstojećoj utakmici protiv Arsenala.

Adebajor je 2009. godine iz Arsenala prešao u Mančester siti. On je prošlog septembra postigao gol protiv bivšeg kluba i otišao da proslavi ispred tribine na kojoj su bili smešteni navijači londonskog kluba. Siti je tada pobedio sa 4:2.

Fudbalski savez Engleske je tada upozorio Adebajora, a njegov saigrač Kolo Ture poručio mu je da ovaj put bude pametniji.

"Mora da bude pametniji pošto zna da na prošloj utakmici nije najbolje postupio. Savetujem ga kao prijatelj", rekao je Ture britanskim medijima.

"Rekao sam mu da mora da bude smiren i da ne uradi ništa što bi moglo da provocira protivnika. Ade je profesionalac, mora da se koncentriše na utakmicu i učini sve da pomogne timu", dodao je on.

Adebajor je posle meča sa Arsenalom ipak bio kažnjen. On je suspendovan na tri utakmice zbog oštrog starta na Robinu van Persiju.

Holandski fudbaler, koji je završio utakmicu sa povredama lica, tada je rekao da je Adebajor "nepromišljeno i zlonamerno startovao", a Adebajor se posle utakmice izvinio zbog ponašanja.

Subotnja utakmica je veoma važna za Mančester siti, jer se bori za osvajanje četvrtog mesta na tabeli, koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Siti je trenutno peti na tabeli i ima dva boda manje od Totenhema, a Arsenal je siguran na trećem mestu sa 71 bodom.

Pogledajte još