Kultura otvara puteve nedostupne politici

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Kultura otvara puteve tamo gde su oni za politiku nedostupni, kultura teče prirodno i ništa je ne može zaustaviti na putu ka njenom prirodnom odredištu - čoveku željnom duhovnog mira, izjavio je u četvrtak ministar kulture Nebojša Bradić.

Otvarajući regionalnu konferenciju "TV medij kao oruđe intekulturalne razmene" u Medija centru u Beogradu, on je naglasio da je "televizija kao medij najbrži put kojim kultura može putovati s kraja na kraj prostora" i da ljudima koji govore istim ili sličnim jezikom ne treba bolji posrednik od televizije.

On je ocenio da kultura nema teritorotiju, vlasnika, cenu, ona je sveopšte dobro, čak i kada bi se htelo zatvoriti je u sopstveno dvorište, našla bi načina da pobegne.

Zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adrijano Martins ocenio je da je upravo "konferencija dokaz napora za uspostavljanje bolje komunikacije i interkulturalnosti na ovom prostoru koji je delio prošlost Evrope i deliće njenu budućnost". "Televizija i novi mediji su dostupni svima", naglasio je on značaj medija i naveo da je EU prepoznala važnost javnih servisa u procesu demokratizacija svakog društva.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.