Razne manifestacije povodom Dana planete

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta-Ecotopia) - Na Trgu Republike u Beogradu u četvrtak se održava manifestacija "Živimo zajedno" povodom Dana planete Zemlja u organizaciji Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju.

Nakoliko desetina građana oko bine postavljene na tom mestu prati prigodan program u izvođenju dece beogradskih vrtića, a tokom manifestacije, koja traje od 10 do 16 časova, omogućena je reciklaža metalnog i plastičnog otpada na licu mesta.

Resorni ministar Oliver Dulić prilikom posete toj manifestaciji najavio je za 5. jun veliku akciju čišćenja Srbije i poručio građanima da je dovoljno da ne ostavljaju otpad za sobom. Dulić je jutros obišao i učesnike akcije čišćenja deponije na Adi Huji, a najavljena je i manifestacija "Misli zeleno" na Adi Ciganliji, kao i postavljanje specijalnih kontejnera za odlaganje metalne, papirne i plastične ambalaže u tržnom centru "Delta siti".

U okviru obeležavanja Dana planete, na pirotskom Keju pored Železničkog mosta na Nišavi posađene su sadnice lipe i javora. Radnici Javnog preduzeća "Komunalac" zasadili su te sadnice čime se i opština Pirot uključila u nacionalnu kampanju "Zeleni gradovi Srbije" koju organizuje Narodna kancelarija predsednika Srbije u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Institutom za šumarstvo.

Pogledajte još