Tenkom vozio sekretaricu

ZAGREB, 22. april 2010. (FoNet) - Glavni inspektor hrvatske vojske general Marijan Mareković tenkom je vozio svoju sekretaricu i izvodio vratolomije.

Zbog te egzibicije na poligonu u Gašincima, načelnik generalštaba i ministar odbrane naredili su istragu ovog slučaja.

Mareković je prošle nedelje u inspekciju na poligon došao u pratnji šefa svoga kabineta brigadira Ivana Mihaline i sekretarice.

Pre toga je sa komandantom gardijske oklopno-mehanizovane brigade, generalom Mladenom Mikolčevićem, dogovorio vožnju tenkom M84, saznaje Jutarnji list.

Posle inspekcije Mareković, njegova sekretarica i šef kabineta seli su u tenk, a pošto je Mihalina bivši tenkist u JNA, pretpostavlja se da je on vozio, pošto u unutrašnjosti M84 ima mesta za tri člana posade.

Očevici tvrde da je Mihalina svom nadređenom i njegovoj sekretarici pokazao kako se tenk može okretati, prelazti preko prepreka, kao i njegove ostale mogućnosti u vožnji.

Nakon što je saznao za događaj, načelnik generalštaba general Josim Lucić je od komandanta kopnenih snaga generala Mladena Kruljca zatražio izveštaj o tom slučaju.
Izveštaj je, istovremeno, zatražio i ministar odbrane Branko Vukelić, jer je glavni inspektor pod njegovom ingerencijom.

U čitavom lancu odgovornosti mogli bi se naći general Mikolčević, kao i komandanti tenkovskog bataljona, čete i voda u brigadi.

Za Marekovića je ovo posebno neugodan slučaj, naročito u kontekstu činjenice da se u tenku vozila njegova sekretarica, a on bi mogao biti i kažnjen zbog nepropisnog korišćenja sredstava.

Pogledajte još