Tužilastvo će uložiti žalbu na odluku suda

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Tužilastvo će uložiti žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbačena optužnica protiv šestorice navijača Partizana koji su sa tribina pretili novinarki B92 Brankici Stanković, izjavio je u četvrtak portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

"Tužilaštvo je iznenađeno odlukom Suda da odbaci optužnicu i sigurno će uložiti žalbu čim dobije pisani otpravak rešenja", kazao je Zorić agenciji Beta.

Iznenađenje je "tim pre veće" što je optužnica već prošla proveru suda i Krivično vanraspravno veće suda je pre glavne rasprave odbilo sve prigovore branilaca, naveo je on. "Tužilaštvo će uputiti dopis Visokom savetu sudstva da ispita ovaj slučaj i utvrdi da li je eventualno bilo nekih drugih propusta", kazao je Zorić.

On je naglasio da je značaj optužnice izuzetno veliki, praktično istorijski, pošto je to prva optužnica na osnovu prošlogodišnjih izmena Krivičnog zakona kojim se novinari tretiraju kao službena lica. "U pitanju je ozbiljno krivično delo ugrožavanje sigurnosti (novinara) za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina", naveo je Zorić.

Pogledajte još