Minimalna pobeda Atletika protiv Liverpula

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Atletika pobedili su u Madridu ekipu Liverpula sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige Evropa, dok je nemački Hamburg kod kuće odigrao bez pogodaka protiv londonskog Fulama.

Atletiko je iskoristio prvu ozbiljnu priliku na utakmici. Igrao se deveti minut kada je Dijego Forlan, u kaznenom prostoru gostiju, najpre loše prihvatio loptu upućenu sa desne strane, ali se dobro snašao i matirao Pepea Reinu.

Gosti, koji su u Madrid zbog prolema sa avio-saobraćajem u Evropi došli vozom, u 20. minutu mogli su da izjednače.

Josi Benajun pronašao je Stivena Džerarda, koji je solidno šutirao, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže gola Atletika.

U 55. minutu Reina je odlično reagovao i izbio u korner loptu posle udarca štopera Atletika Tomasa Ujfalušija. Isti igrač je i u 75. minutu odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Reina ponovo dobro intervenisao.

Jedinu iole pristojnu priliku za Liverpul u drugom delu meča imao je ponovo Džerard u 86. minutu, ali je Alvaro Domingez u poslednjem trenutku izblokirao njegov šut.

Hamburg je tokom cele utakmice protiv Fulama imao inicijativu, a prvu priliku za domaćina propustio je Rud van Nistelroj već u drugom minutu.

Samo osam minuta kasnije i Pjotr Trohovski je mogao da zatrese mrežu, ali je njegov šut sa distance završio pored stative. Fulam je gol protivnika uglavnom pokušavao da ugrozi iz kontranapada.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je nemački tim u 71. minutu, kada je Mark Švarcer u situaciji "jedan na jedan" bio bolji od DŽonatana Pitroipe.

Revanš utakmice polufinala igraju se za sedam dana u Liverpulu i Londonu.

Pogledajte još