Večiti nastavljaju trku za titulu

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Utamicama 26. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi, a nakon smene na čelu tabele Partizan će pokušati da zadrži bod prednosti nad Crvenom zvezdom.

Crno-beli, koje od prošle nedelje vodi novi trener Aleksandar Stanojević, u poslednjem kolu su savladali Napredak sa 1:0, a "prvenac" u prolećnom delu šampionata postigao je Lamin Dijara.

Partizan sutra dočekuje ekipu Metalca, koja je u prošlom kolu izgubila na svom terenu od Čukaričkog i doživela tek drugi poraz u prolećnom delu prvenstva.

Ekipa Crvene zvezde je porazom od Javora u sredu čelnu poziciju na tabeli prepustila Partizanu, a sutra će gostovati u Kuli kod Hajduka.

Protiv Javora crveno-beli nisu imali podršku navijača, zbog suspenzije Marakane, a u Kuli neće moći da računaju na desnog beka Pavla Ninkova zbog žutih kartona.

Hajduk je u prošlom kolu osvojio bod u Smederevu, ali im u završnici Super lige predstoji žestoka borba za opstanak u elitnom takmičenju.

OFK Beograd gostuje u Ivanjici kod ekipe Javora, a "romantičari" bi se eventualnom pobedom učvrstili na trećem mestu na tabeli.

Subotički Spartak je u prošlom kolu izgubio od Jagodine, a sutra igra na svom terenu protiv beogradskog Rada, koji je u sredu savladao borčanski BSK.

Ekipa Vojvodine još uvek ima šansu da se izbori za treće mesto, a ovom kolu očekuje ih duel sa gostima iz Jagodine.

Fudbaleri Borca će u Čačku dočekati poslednjeplasirani Mladi radnik, dok će pretposlednji BSK ugostiti konkurenta u borbi za opstanak, kruševački Napredak.

Još jedan "davljenik" Čukarički u poslednja dva kola je zabeležio pobede i zasad izašao iz zone ispadanja, a sutra ga očekuje duel sa gostujućim Smederevom.

Sutra se igra šest utakmica 26. kola, duel Spartak-Rad počinje u 14.30, četiri meča su na programu od 16.30, a od 19 sati Partizan dočekuje Metalac. 

U nedelju se igraju dve utakmice, od 15 sati sastaju se Hajduk-Crvena zvezda, a u 16.30 počinje meč Čukarički-Smederevo.

Pogledajte još