#SRBRoad2Pak: Istorijsko putovanje reperezentativaca Srbije u Pakistan omogućila Ambasada Pakistana

Foto: Promo

Celokupne troškove organizacije puta i dvonedeljnog boravka snosi Pakistanski kriket odbor(Pakistan Cricket Board ).

Na inicijativu NJ.E. Sajeda Adila Gilanija (Syed Adil Gilani), šefa diplomatske misije Islamske Republike Pakistana, a povodom obeležavanja 70. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Pakistana, predstavnicima Kriket federacije Srbije, odnosno najboljim domaćim igračima biće omogućena trening obuka, koju će realizovati početkom aprila ove godine, sa ciljem da se pruži doprinos razvoju „prvog sporta Komonvelta“ u našoj zemlji.

- Ovo je neverovatna vest za sve nas – tim pre što je u pitanju pravi presedan. Na putu nas očekuje veoma gust raspored, između treninga i sastanaka koji su već zakazani, pre svega sa prvim ministrom pokrajine Pandžab i veoma se radujemo što će ovo zaista biti ne samo egzotično putovanje već i pre svega korisno za srpski kriket tim pre što će nas trenirati najpoznatiji nekadašnji profesionalni kriket igrači koji su dali veliki doprinos „zlatnoj eri pakistanskog kriketa tokom 80- tih i 90 -tih godina - rekao je Haris Dajč, šef delegacije nacionalnog tima. povodom objavljivanja vesti.

Zvanična promocija igrača koji će boraviti u trening kampu u Pakistanu biće upriličena u okviru svečanog prijema povodom „Nacionalnog dana Islamske republike Pakistana “

Zvanični #srpskog tima: #SRBRoad2Pak

Sastav srpske delegacije, koju predvodi šef delegacije Haris Dajč, predsednik KFS:

1. Bogdan Dugić, bacač / udarač, jedini srpski trener sa licencom ICB level 2, CC „Sava“

2. Jovan Reb, najbolji igrač u mlađim kategorijama (U16), CC „Stari Grad“

3. Nikola Lazović, najbolji udarač, CC Stari Grad

4. Vladimir Ninković, najbolji igrač u 2017.godini CC „Mirijevo“

Foto: Promo

Pogledajte još