KOME TREBA TERETANA: 4 vežbe koje najbrže tope kilograme, a možete ih raditi i kod kuće

Samo 25 minuta treninga dnevno potrošiće ogromnu količinu kalorija i za vrlo kratko vreme vaše telo će dovesti do savršenstva.

Borilački čučnjevi sa poskocima

Zauzmite čvrst borilački stav tako što ćete levu nogu postaviti ispred desne a telo blago okrenuti udesno. Podignite šake do brade. Spustite se u duboki čučanj i levom rukom dodirnite pod. Odgurnite se stopalima, snažno skočite menjajući položaj nogu u vazduhu, te doskočite tako što će vaša desna noga sada biti napred, a leva nazad. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite 25 naizmeničnih ponavljanja.

Savet trenera: Pokušajte da prilikom izvođenja skokova uvek budete na istom mestu.

Čučanj sa poskokom

Zauzmite širok raskoračni stav sa stopalima okrenutim ka spolja. Spustite se u čučanj tako da oba kolena budu pod uglom od 90 stepeni, a ruke ispružite i postavite u istu stranu. Spuštajući ruke prema dole, poskočite, a odmah zatim ih podignite u drugu stranu. Lagano doskočite u čučanj. Ovo je jedno ponavljanje a vi ih uradite 20.

Savet trenera: Za bolje rezultate, u ruke uzmite tegove ili medicinsku loptu.

Trčanje u mestu

Trčite u mestu tako što ćete četiri puta kolena podići što više prema gore. Nakon toga ispružite ruku ispred sebe te skočite tako da sa oba kolena dodirnete dlanove. Ovo je jedno ponavljanje a vi ih uradite 15.

Savet trenera: Prilikom doskoka budite pažljivi kako se ne biste povredili.

Leteći iskorak

Levom nogom iskoračite ka nazad. U ravni sa telom, podignite ruke prema gore. Odgurnite se sa oba stopala i skočite uvis. Doskočite tako što ćete promeniti položaj nogu prilikom skoka, te će sada desna noga biti nazad. Ovo je jedno ponavljanje, a vi uradite 25 naizmeničnih.

Savet trenera: Ako vam se vežba čini previše teška, uradite 25 naizmeničnih iskoraka bez poskoka.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još