Odata pošta poginulim radnicima RTS-a

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Članovi porodica, kolege i prijatelji u petak su polaganjem venaca i paljenjen sveća kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku odali poštu radnicima Radio-televizije Srbije, koji su pre 11 godina poginuli u bombardovanju zgrade RTS-a u centru Beograda.

Miroslav Medić, čiji je brat Siniša poginuo u zgradi RTS-a, rekao je da je pre 11 godina zlo pobedilo dobro i da je tada 16 radnika RTS poginulo zarad trenutnih političkih i medijskih interesa NATO i tadašnjeg režima. "Nijedna od ove dve strane nije priznala krivicu. Pravda za mrtve ne postoji. Ostaje nam da verujemo da su našli mir u nekom drugom, lepšem svetu", rekao je Miroslav Medić koji se obratio prisutnima u ime porodica poginulih.

Venac na spomen obeležje "Zašto" položio je i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić koji je rekao da oni koji su danas došli na spomen obeležje neće moći da daju odgovor na pitanje "Zašto".

"Naravno, oni koji to mogu, koji to znaju, mi ih čekamo. Čekaćemo ih sledeće godine, možda deset, možda 20 (godina). Jednog dana kada oni budu došli i kada budu rekli i odgovorili na ovo pitanje ja sam ubeđen da će sa ovog kamena iza nas nestati to 'Zašto'", rekao je Krkobabić.

Nakon obraćanja Krkobabića, Miroslav Medić je rekao da porodice poginulih radnika RTS-a čekaju odgovor "odmah i sada", a ne za deset ili 20 godina.

Pogledajte još