Predsednica suda: Nedopustiv način komentarisanja

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Predsednica Apelacionog suda u Beogradu Radmila Dragičević-Dičić izjavila je u petak da je nedopustivo da se odbacivanje optužnice za pretnje novinarki B92 Brankici Stanković komentariše na način kojim se ugrožava nezavisnost i nepristrasnost suda i poziva na disciplinsku odgovornost i razrešenje sudije zbog odluke koju je doneo u prvom stepenu.

"Ovoj zemlji nisu potrebne sudije koje će suditi u strahu od organa van sudske vlasti. Takve sudije su veća šteta za svaku državu od bilo kog nestručnog sudije. Nestručnost, ako postoji, ispravlja se lako, ali strah traje dugo, širi se i ugrožava pravnu sigurnost i jednakost svih građana pred zakonom", navela je Radmila Dragičević-Dičić u pisanoj izjavi.

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je ranije danas u Nišu da će Ministarstvo pravde učiniti sve da se preispita odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbačena optužnica protiv šestorice navijača Partizana za pretnje smrću novinarki Brankici Stanković.

"Oni koji su izabrani u procesu reforme pravosuđa nisu amnestirani za prethodni rad, niti za budući. U okviru ovlašćenja Ministarstva pravde, učinićemo sve da se ovaj slučaj preispita i utvrdi da li je postojalo kršenje zakona od strane sudije", rekla je Snežana Malović.

Pogledajte još