TUŽNA ISPOVEST ACE PEJOVIĆA: Brat mi je umro kada sam imao 6 godina

Pejović je opisao kakav šok je doživela njegova porodica kada se majčina trudnoća sa blizancima zakomplikovala.

- Moja majka je imala blizanačku trudnoću, ali nije uspela zbog greške lekara da na svet donese oba brata. Znam koliko je nama bilo teško i zato ne mogu da shvatim da neko svesno ubije svoju bebu. Posebno mi nisu jasni oni koji to rade kada saznaju da će dobiti ćerku. Biću malo grub, ali čovek koji se tako ponaša za mene je klasičan idiot ili bolesnik. Kada bih se ja pitao, voleo bih da svaki čovek ima troje dece - izjavio je Aco i dodao:

- Jedan brat mi je umro, a Radojica je rođen sa samo 1.400 grama. To je bio šok za sve, ali i za mene koji sam bio klinac. Prošlo je mnogo godina, ali jedna slika mi je ostala urezana u sećanje - kako otac izlazi uplakan iz bolnice. Bio sam dete i to me je mnogo pogodilo, da moj otac plače. Nikada neću zaboraviti očeve suze. Onda se pitam kako ljudi koji se odluče na abortus ne osećaju tu istu bol, kako se ne zapitaju kako bi im dete izgledalo, da li ikad zaplaču zbog te odluke.

Pejović kaže da često pomisli na svog pokojnog brata.

- Ne pitam sebe šta bi bilo kada bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega - zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sad, ne znam da li je to u redu ili ne, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš - zaključio je Pejović.

Izvor: Informer
Foto: Instagram/aco_pejovic

Pogledajte još