NE DONOSITE ODLUKU OLAKO: 5 stvari o kojima treba razmisliti pre nego što se odlučite za šiške

Evo pet stvari o kojima bi trebalo da razmislite pre nego što se odlučite za šiške:

1. Šiške su obaveza

Ukoliko želite šiške samo zato što vam je dosadašnja frizura dosadila, morate znati da šiške zahtevaju ogroman trud da bi bile dobro stilizovane. A ako vam i one dosade, moraćete dugo da čekate da kosa ponovo dovoljno poraste.

2. Promeniće oblik vašeg lica

One vizuelno zatvaraju čelo i tako menjaju oblik lica, zato morate znati šta tačno želite postići šiškama, pre nego frizer završi svoj posao, jer vrlo lako možete biti nezadovoljni postignutim efektom.

3. Važan je tip kose

Ukoliko imate tanku i ravnu kosu, lako ćete izaći sa šiškama na kraj, ali ukoliko imate talasastu ili oštru kosu, jednostavno ćete biti u problemu. Ukoliko vam je kosa neposlušna, šiške jednostavno nisu pravi izbor za vas.

4. Savet profesionalca

Najbolje je da stilizaciju šiški prepustite profesionalcu, jer će on najbolje uvideti mogućnosti vaše kose i adekvatno će vas posavetovati. Ukoliko postoji mogućnost da vaše šiške izgledaju kao sa naslovnice, profesionalac će vam to i obezbediti.

5. Bliski susret kose i kože

Koža pod šiškama se brže znoji i postoji mogućnost od pojave akni, a pored toga od znoja i šminke šiške se brže maste od ostalog dela kose.

Kad sve ovo uzmete u obzir, odluka o promeni frizure je svakako vaša, a svaka promena je na svoj način upečatljiva i dobra.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još