Pisma i pesme Merilin Monro na jesen u knjižarama

PARIZ, 24. aprila 2010. (Beta-AFP) - Jedan francuski izdavač objaviće na jesen javnosti nepoznata pisma, beleške i pesme Merilin Monro.

Ana Strazberg, udovica čuvenog režisera Aktors studija Lija Strazberga, koga je Merilin Monro u testamentu odredila za svog naslednika, poverila je objavljivanje glumičinih dokumenata porodičnom prijatelju Stenliju Buhtalu i izdavaču kuće Sej Bernaru Komanu. Većinu tekstova čine rukopisi. Knjiga od 250 stranica, u kojoj će se naći faksimili tekstova koje je napisala Merilin Monro, u oktobru će biti objavljena u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji i SAD, najavio je Koman.

"Bio sam veoma dirnut onim što sam držao u rukama. Reč je o nepoznatom delu života Merilin. Tu su pisma Liju Strazbergu, njenom psihoanalitičaru... Prvi dokumenat potiče s kraja 1943, a poslednji iz 1962, kada je umrla", kazao je Koman. Tekstovi u knjizi organizovani su hronološki, uz tridesetak fotografija koje ilustruju sadržaj. Merilin Monro pronađena je mrtva 5. avgusta 1962. u Los Anđelesu. Imala je 36 godina. Uzrok njene smrti i danas je tema spekulacija.

Pogledajte još