City Break 2008

U konkurenciji sa Barselonom, Bratislavom i Mančesterom, Beograd dobio organizaciju City Break 2008.

U Atini se od 11. do 13. juna održava jedinstvena berza evropskih gradova na kojoj se susreću turističke organizacije, agencije, lanci hotela i prevoznici. Berza je osmišljena tako da svaki izlagač tokom dana može da se sretne sa 36 potencijalnih kupaca, na unapred zakazanim sastancima. Prvi City Break koji je održan prošle godine u Helsinkiju, po rečima turističkih radnika iz svih krajeva Evrope, dao je odlične rezultate. Turistička organizacija Beograda u Atini ima izuzetno zapažen nastup i sjajne konkretne rezultate sastanaka. Već sledeće godine Beograd će posetiti najveći specijalizovani turistički TV kanal Travel Chanel.

Organizatori berze  saopštili su da će domaćin sledećeg City Break-a biti upravo Beograd! Mark Volš (Walsh), izvršni direktor Reed Travel Exhibitions na svečanom proglašenju grada domaćina sledećeg City Break-a  rekao je da će sledeća berza biti sjajna prilika da Beograd predstavi svoj turistički potencijal, koji je više nego bogat. Volš je pozvao sve izlagače da se prijave za sledeći City Break koji će biti održan od 9. do 11. juna 2008. Olivera Lazović, direktor Turističke Organizacije Beograda, obećala je da će Beograd biti dostojan domaćin za više od hiljadu učesnika ove velike turističke manifestacije, koja će sigurno imati veliki uticaj na razvoj i promociju Beograda kao grada - vikend destinacije.

Pored TOB na Atinskoj berzi predstavio se i Novi Sad, naše turističke agencije koje u Srbiju dovode strane goste, Beogradski Sajam, ali i nacionalni avioprevoznik JAT i saobraćajno preduzeće LASTA, kompanije koje će učestvovati u organizaciji City Break u Beogradu 2008. 

Pogledajte još