Pobeda Jankovićeve, Srbija vodi sa 1:0

BEOGRAD, 24. aprila 2010. (Beta) - Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Slovačke sa 1:0 u baražu za opstanak u Svetskoj A grupi FED kupa, pošto je Jelena Janković savladala Magdalenu Ribarikovu sa 2:0 u setovima (7:6 /7:5/, 6:3).

Srpska teniserka odlično je počela meč, u prva tri gema napravila je dva brejka i došla do vodjstva od 3:0.

Iako se tada činilo da će prvi set ubrzo biti gotov, Ribarikova je furiozno odgovorila. Slovakinja je uzvratila brejkom, a nedugo zatim smanjila na 4:3.

Ribarikova je, novim brejkom, u osmom gemu izjednačila na 4:4, a već u sledećem gemu na svoj servis je povela sa 5:4. U desetom gemu Jankovićeva je spasila jednu set loptu, a kasnije i izborila taj-brejk.

U odlučujućem delu prvog seta Ribarikova je napravila mini-brejk i povela sa 2:0. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve, jer je Jankovićeva smogla snage i rešila taj brejk u svoju korist sa 7:5.

Do polovine drugog seta obe teniserke su osvajale gemove na svoj servis. Jankovićeva je napravila brejk u šestom gemu, a potom uvećala svoje vodjstvo na 5:2.

Ribarikova je osvojila sledeći gem, ali je zatim Jankovićeva dobila deveti gem i završila meč.

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da je srećna zbog pobede nad Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom u Fed kupu u Beogradu, jer u današnjem meču nije bila potpuno spremna i nije igrala najbolje što može.

"Bilo je teško, nisam se osećala najbolje, bilo je borbe, ali sam ostala pozitivna koliko sam mogla. Imam terapiju i razgovaram sa
doktorima šta je najbolje, videćemo... Nisam igrala sa sto odsto. Nisam mogla da očekujem mnogo od sebe. Srećna sam što sam uspela", izjavila je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča.

Jankovićeva je u Beograd na Fed kup meč protiv Slovačke doputovala sa povredom zgloba leve ruke.

"Igrala sam prilično dobro pod tim okolnostima. Uspela sam da donesem pobedu svom timu, srećna sam. Nadam se da će ruka da mi bude u boljem stanju sutra", kazala je srpska teniserka.

Jankovićevu sutra očekuje duel sa najbolje rangiranom slovačkom igračicom Danijelom Hantuhovom.

"Ne razmišljam o njoj, meni je bitno da ja igram svoju igru, a za to moram da budem zdrava. Malo sam hendikepirana, trudim se da igram najbolje što mogu. Nije mi baš lako, želim da pomognem... mislim da bi retko ko igrao za reprezentaciju da je povredjen", kazala je ona.

Srpska teniserka je do sada igrala pet puta protiv Hantuhove i zabeležila je tri pobede.

"Pobedjivala sam je i ranije. Znam kako da igram protiv nje. Mora da se igra dosta agresivno, da se pomera i vodi igra, to je način da se ona pobedi", zaključila je Jankovićeva.

Pogledajte još