BUDUĆNOST TELEVIZIJE JE POČELA: RTS Planeta - nova multimedijalna platforma

Na RTS Planeti uživo možemo pratiti 11 televizijskih (RTS1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije. Za odloženo gledanje i slušanje dostupna je "catch up" usluga od 72 sata. Korisnicima su na raspolaganju i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev (mogućnost praćenja TV i radijskih emisija u okviru Videoteke i Slušaonice), kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Takođe, na multimedijskoj platformi RTS Planeta dostupna su i muzička izdanja PGP RTS-a. Jedna od funkcionalnosti, pored odloženog gledanja i slušanja je i mogućnost istovremenog praćenja četiri TV i radijska kanala.

RTS Planeta (rtsplaneta.rs) je dostupna svim korisnicima interneta širom sveta. U ovom trenutku, pristup sadržajima moguć je preko desktop računara, tableta i pametnih telefona. Za RTS Planetu na mobilnim uređajima korisnik mora preuzeti RTS Planeta aplikaciju (za Android ili IOS), osigurati pristup internetu i ispravan rad prijemnog uređaja.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog i 95 godina radijskog programa. Emisije i filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete. Korisnicima RTS Planete iz riznica PGP-a, između ostalog, dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – "Zvižduk u osam" ali i ovogodišnja izdanja.

- RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta - kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

RTS Svet, RTS uživo rtsplaneta.rs

Foto: Promo

Pogledajte još