Srbija - Slovačka 1:1

BEOGRAD, 24. april 2010. (FoNet) - Danijela Hantuhova je u drugom meču plej-ofa Svetske grupe Fed kupa između Srbije i Slovačke pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:0 (6:2 i 6:2).

Srpska teniserka Bojana Jovanovska rekla je da nije iskoristila svoje šanse protiv Danijele Hantuhove u meču Fed kupa u Beogradu.

"Imala sam mnogo prilika, ali ih nisam iskoristila. Nisam uzela nijedan brejk, a ona je igrala dobro", rekla je Jovanovska posle poraza 6:2, 6:2.

"Hantuhova mi nije dozvolila da igram tako, davala mi je duboke lopte. Kasnila sam i pravila mnogo grešaka. Mnogo dvostrukih servis grešaka, mnogo prednosti. Svaki put kada je bio bitan poen, ona je dobro odservirala, a ja pravila duple greške", kazala je ona.

"Odgledala sam samo jedan njen meč, ali nisam pažljivo pratila, jer je igrala protiv jedne moje drugarice i nisam tumačila igru. Mislim da je mnogo slabija od Hantuhove i da imam dobrih šansi u tom meču", rekla je treća srpska teniserka.

Selektor Dejan Vraneš rekao je da je zadovoljan rezultatom i da je to ono što je stručni štab očekivao.

"Ja sam verovao u Bojanu, mislim da je odigrala odličan meč i pokazala kako dobro može da igra...Ne treba zaboraviti protiv koga je
igrala. Hantuhova je odlična igračica i u dobroj je formi u poslednje vreme", rekao je Vraneš. 

Jelena Janković je u pre toga u prvom meču savladala Magdalenu Ribarikovu sa 2:0 (7:6 i 6:3), pa je trenutni skor 1:1.

Sutra se igraju mečevi Jovanovski - Ribarikova i Janković - Hantuhova kao i dubl koji će možda biti odlučujući za opstanak u svetskoj grupi, za šta su potrebne tri pobede.

Pogledajte još