Pobede Barselone i Real Madrida

BEOGRAD, 24. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Barselone pobedili su Heres sa 3:1 u 34. kolu prvenstva Španije i tako zadržali prvo
mesto na tabeli, sa bodom više od Real Madrida, koji je u gostima pobedio Saragosu sa 2:1.

Aktuelni šampion države poveo je sa 2:0 preko Hefrena Suaresa i Tijerija Anrija, ali je Heres smanjio golom Marija Bermeha. Sve se to desilo u prvih 25 minuta utakmice.

Ubedljiviji trijumf Barseloni doneo je Zlatan Ibrahimović golom u 56. minutu. Njegova ekipa sada ima 87 bodova, četiri više od prvog pratioca Real Madrida, koji kasnije danas igra protiv Saragose.

Trener Barselone Pep Gvardiola počeo je utakmicu bez prvotimaca Lionela Mesija i Djerarda Pikea, da bi ih odmorio pred utakmicu Lige šampiona sa Interom u sredu.

Obojica su zaigrali u drugom poluvremenu.

Heres je utakmicu završio sa devetoricom igrača, pošto su Matijas Alustiza i Fabijan Orelana isključeni u nadoknadi vremena.

Real je od početka napadao na Romaredi i od početka je stvarao šanse. Utakmica je bila opterećena grubim startovima i napetom atmosferom na terenu, što se nije mnogo promenilo posle gola Raula u 50. minutu.

Varnice su izbile posle isključenja štopera Saragose Matea Kontinija u 52. minutu, ali je njegova ekipa posle toga umesto da se preda počela jače da napada.

To je donelo izjednačenje kada je Adrijan Kolunga iskoristio pas Abela Agilara za izjednačenje.

U 75. minutu u igru je ušao brazilac Kaka, što mu je prvi nastup posle mesec i po dana i on je samo sedam minuta kasnije postigao gol i doneo pobedu svom timu.

Utakmice su počele minutom ćutanja u počast bivšem predsedniku Medjunarodnog olimpijskog komiteta Huanu Antoniju Samaranu, koji je umro u sredu.

Pogledajte još