Šalke pobedio Hertu, remi Bajerna

BEOGRAD, 24. aprila 2010. (Beta) - Fudbaleri Šalkea pobedili su Hertu sa 1:0 u 32. kolu prvenstva Nemačke i tako se izjednačili na čelu tabele sa Bajernom, koji je odigrao 1:1 sa Borusijom iz Menhengladbaha.

Šalke je pobedio autogolom Hajka Vestermana u 87. minutu. Oba tima imaju 64 boda, ali je Bajern prvi zbog bolje gol razlike.

Borusija je povela protiv Bajerna u 60. minutu, a izjednačenje polufinalisti Lige šampiona doneo je veteran Miroslav Kloze golom u 73. minutu. Centarfor je ušao u igru samo sedam minuta ranije.

Bajern je u prvoj utakmici polufinala pobedio Olimpik iz Liona sa 1:0 na svom terenu. U poslednja dva kola Bundeslige dočekuje Bohum, a onda ide u goste poslednjeplasiranoj Herti.

Šalke dočekuje Verder, a onda putuje u Majnc.

Borba za treće mesto i kvalifikacije u Ligu šampiona ostala je otvorena i neizvesna i posle današnjih mečeva, pošto su pobedili Verder, Bajer i Borusija iz Dortmunda.

Verder je ostao treći sa 57 bodova, koliko ima i Bajer, ali uz slabiju gol razliku. Bod manje od njih ima Borusija, koja je danas pobedila Nirnberg sa 3:2, zahvaljujući het-triku Lukasa Bariosa.

U utakmici izmedju Majnca i Ajntrahta, koja se završila 3:3, zaigrao je posle četiri meseca pauze Amerikanac Rikardo Klark i proveo je na terenu svih 90 minuta. 

Rezultati:

Borusija (M) - Bajern Minhen 1:1
Nirnberg - Borusija (D) 2:3
Herta - Šalke 0:1
Bajer Leverkuzen - Hanover 3:0
Majnc - Ajntraht 3:3
Verder - Keln (igra se kasnije)
Bohum - Štutgart 0:2

Nedelja:
Hofenhajm - Hamburg
Frajburg - Volfsburg

Pogledajte još