Srbija izgubila od Slovačke

BEOGRAD, 25. aprila 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije će sledecehe sezone igrati u drugoj grupi Svetske grupe Fed kupa pošto je u baražu za opstanak u elitnom takmičenju, posle poraza u dublu, izgubila od Slovačke sa 2:3.

Jelena Janković i Bojana Jovanovski su u Beogradskoj areni izgubile u odlučujućem meču dublova od Danijele Hantuhove i Magdalene Ribarikove sa 0:2 u setovima (4:6, 3:6).

Jankovićeva je ranije danas izgubila od Hantuhove sa 7:6, 7:5, a izjednačenje Srbiji donela je Jovanovski pobedom nad Ribarikovom od 6:1, 7:6.

Teniserka Jelena Janković izjavila je posle poraza u Fed kupu od Slovačke da je mlada Bojana Jovanovski odlično odigrala i da je pokazala da će Srbija imati odličan tim u budućnosti.

."Bojana i ja smo igrale prvi put u dublu. Bilo je puno konfuzije u našoj igri. Ipak, mislim da imamo dobar tim za budućnost", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će ići kod lekara kako bi se ustanovilo u kakvom joj je stanju zglob na levoj ruci.

"Još imam oteklinu na zglobu. Uradila sam koliko sam mogla. Cilj mi je da se oporavim i da idem napred. Jako je teško kada učestvuijete na Fed kupu... Let imam sutra ujutro, a u utorak treba da igram u Štutgartu. Stvarno sam se žrtvovala da pomognem svom timu", rekla je Jankovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš čestitao je Bojani, jer smatra da je odigrala odlično singl mečeve protiv Danijele Hantuhove i naročito protiv Magdalene Ribarikove.

"Ona je veliki borac i iako smo izgubili, dobili smo veliko pojačanje za buduće mečeve. Jeca je pružila koliko je mogla. Ne treba zaboraviti da je Hantuhova u odličnoj formi, a da je Jelena trenirala dva puta po 15 minuta, samo da oseti lopticu", rekao je Vraneš.

On je dodao da su Slovakinje bile favoriti u dublu, a da je njegova ekipa imala svoje šanse koje nije iskoristila.

"Bio je plan sa Jelenom da se uigrava dubl, ali zbog problema sa avionom i svega, to nije bilo moguće. Probaćemo da se ranije skupimo, kako bi smo i u dublu bili sigurni. Mada moram da kažem, Hantuhova ima mnogo dobrih rezultata u dublu, Ribarikova takođe, ali nije se to videlo na terenu", rekao je Vraneš.

Mlada Bojana Jovanovski istakla je da je srećna što je pobedila Ribarikovu, ali da joj je žao što je ekipa izgubila od Slovačke.

"Nisam imala šta da izgubim, jer je Ribarikova bolje rangirana od mene. Želela sam samo da igram svoju igru. Mislim da sam uspela u tome", rekla je Jovanovski.

Pogledajte još