Majami pobedio Boston, Vejd postigao 46 poena

BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Plejmejker Majami Hita Dvejn Vejd postigao je 46 poena, a njegova ekipa je pobedom kod kuće protiv Boston Seltiksa od 101:92 smanjila na 3:1 u seriji u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

Dvejn Vejd je za tri poena šutirao 7-5, a pored odličnog košgeterskog učinka zabeležio je po pet asistencija i skokova. Radžon Rondo je sa 23 poena bio najefikasniji u Bostonu, koji će u sledećem meču biti domaćin Majamiju.

Ekipa Klivlend Kavalirsa savladala je noćas u Čikagu domaće Bulse sa 121:98, povela sa 3:1 u seriji i za plasman u polufinale Istočne konferencije potrebna joj je još jedna pobeda.

Junak večeri bio je Lebron Džejms sa 37 poena, 12 skokova i 11 asistencija, dok je Entoan Džejmison meč završio sa 24 poena. U poraženoj ekipi po 21 poen postigli su Derik Rouz i Joakim Noa.

Na korak od plasman u polufinale plej-ofa nalaze se i San Antonio Spursi, koji su na svom terenu pobedili Dalas Maverikse sa 92:89.

Najzaslužniji za treću pobedu Spursa u seriji bio je Džordž Hil, koji je u završnici utakmice postigao pobedonosnu "trojku". Hil je ukupno postigao 29 poena, a Manu Đinobili dodao je na to još 17 poena. U ekipi Dalasa po 17 poena ubacili su Dirk Novicki i Keron Batler.

Do treće pobede u seriji prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije došla je i ekipa Jute DŽez koja je kod kuće bila bolja od Denver Nagetsa sa 117:106.

Karlos Buzer postigao je 31 poen za Jutu, dok je Deron Vilijams u pobedi učestvovao sa 24 poena. Ubedljivo najefikasniji u ekipi Denvera bio je Karmelo Entoni sa 39 poena.

Pogledajte još