Lion juri minus iz Minhena

LION, 26. aprila 2010. (Beta-AP) - Fudbaleri Olimpika iz Liona dočekuju Bajern u pokušaju da se prvi put u istoriji kluba domognu Lige šampiona, a taj posao biće im otežan zbog poraza od 1:0 u prvoj utakmici polufinala.

"Ekipa mora u potpunosti da promeni svoj stav. Moramo da budemo mnogo pozitivniji", rekao je napadač Liona Lisandro Lopez.

U domaćoj ekipi neće biti suspendovanog Žeremija Tulalana, a iz istog razloga Bajern u revanšu neće moći da računa na Franka Riberija.

"U prvoj utakmici kao da smo igrali sa povučenom ručnom kočnicom. Imamo realne šanse u revanšu, iako bi nam bilo mnogo lakše da smo postigli gol u gostima. Da ne zvučim previše optimistički, ali zaista mislim da ako odigramo najbolje što umemo, plasiraćemo se u finale", izjavio je trener Liona Klod Puel.

Predsednik francuskog kluba Žan Mišel Ola ocenio je da će poseban motiv za njegove igrače biti to što su fudbaleri Bajerna posle prve utakmice bili "preterano samouvereni" u plasman u finale.

"Čuo sam da su u svlačionici već slavili. Sigurni su da će se plasirati u finale. To je odlično za njih, ali nisu sigurni šta će im se desiti sutra", naveo je Ola.

Nastup kapitena Liona, Krisa još uvek je pod znakom pitanja zbog povrede, ali bi na teren trebalo da se vrati drugi štoper Žan Alan Bumsong.

Najveću opasnost za odbranu Liona predstavljaće Arjen Roben, strelac jedinog pogotka u prvoj utakmici. Holanđanin je ove sezone u 31 utakmici dao 20 golova.

Trener Bajerna Luj van Gal mogao bi da ima problem sa sastavljanjem odbrambene linije, jer su se u prvenstvenoj utakmici protiv Menhengladbaha povredili Danijel van Bujten i Martin Demikelis.

"Za nas je zaista veliki problem. Nadam da se da će bar jedan od njih uspeti da se oporavi na vreme", kazao je trener Bajerna.

Belgijanac Van Bujten kazao je da se oseća veoma loše zbog povrede lista.

"Jedva hodam, a čini mi se da se povreda pogoršala. Čeka me još pregleda, ali veoma sam zabrinut", rekao je Van Bujten.

Pogledajte još