Zvonko Marković predstavio novu kolekciju

Na zatvaranju 16. Jacobs Fashion Selectiona u Madlenianumu, napadno seksi kolekcija koju će verovatno zavoleti (samo) estrada. Da li će i Ceca ući u Zvonkovu „gusarsku bajku“ na nekom od sledećih nastupa?

Dizajnirao je Zvonko Marković „modnu šolju“ pod okriljem brenda „Jacobs“, a odmah za njom i kolekciju haljina inspirisanu crtežom koji će sada omiljenog dizajnera estrade dovesti u kuće i kancelarije svih ljubitelja kafe. Ponosan na svoj izlet u produkt dizajn, Marković je s šoljom u rukama izašao da pozdravi publiku, opkoljen visokim manekenkama na vrtoglavim stileto-potpeticama.

Ali, (moraćemo) da premotamo unazad...

U punom Madlenianumu na zatvaranju 16. Jacobs Fashion Selectiona okupila se polovina domaćih zvezda. Iste večeri, druga polovina (ili su možda oni prva, teško je znati?!) izabrala je reviju Darka Kostića na Clickovom Amstel Fashion Weeku. Tabori su jasno podeljeni, a oba imaju tu jednu veliku divu koja je sinonim za njihovo stvaralaštvo. Markovića muza je, svakako, Svetlana Ceca Ražnatović, koja je dobila počasno mesto u prvom redu na bini pozorišta Madlenianum.

Kreacije čoveka kome se ne može osporiti uspeh oličen pre svega u činjenici da se tačno zna koja je njegova haljina gde god je videli (ponavljanje ili jasan autorski pečat?) – vole mnoge domaće poznate ličnosti. Tako da su na reviji bili i Suzana Mančić, Mirka Vasiljević, Milica Milša i Žarko Jokanović, Snežana Dakić, Zorana Pavić i mnogi drugi željni specifičnog Markovićevog glamura. Ali, zna se ko je bio zvezda koju je stotine očiju ocenjivalo od glave do pete.

A, Marković je svima jasno odgovorio onako kako su to i očekivali: (napadnim) seksipilom čipke, perli i zlatnog veza; nežnim, laganim materijalima koji ne skrivaju ni jednu liniju tela; crnom, belom, crvenom i rozom bojom.

Uživanje u sebi dok telo opkoljava šljašteća preuska/prekratka drapirana haljina ipak je deo karaktera. Neko će se možda i osećati kao diva dok i ono što je skriveno izgleda kao uvid u vrline i mane. Čak i kada je haljina dugačka... Pogrešno je reći da je sve varijacija viđenog u prethodnim kolekcijama, jer tada je bilo haljina koje su ipak ostavljale bez daha pod reflektorima.

Marković jeste značajan igrač u glamuru estrade, oseća liniju ženskog tela i haljinu planira kao metu bliceva. Autorstvo, bez sumnje. Direktna elegancija – svakako. Njegove kreacije se pamte, samo koji još epitet, osim „glamur estrade“, prati viđeno ovog puta?! Mada, kod Markovića se uvek može naći tih nekoliko haljina koje će postati (nositi) zvezde.

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Marko Risović

Pogledajte još